Türkiye ‘PKK koordinatörü’ için ABD'yi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ‘PKK koordinatörü’ için ABDyi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 13:09

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelede koordinatör atayacağı haberlerine yönelik olarak, ABD koordinatörünün belli olmasının ardından, Türkiye'nin konuya ilişkin bir değerlendirme yapıp, karar vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Tan, haftalık basın toplantısında konuya ilişkin soru üzerine, ABD'nin çok geniş müesseseler zincirinden oluştuğunu, bunlardan bir bölümünün de terörle mücadeleyle ilgilendiğini kaydederek, şunları belirtti:

“Bu kurumlar arasında işbirliğinin sağlanması amacıyla bu şekilde bir yetkilinin atanması esasen biraz da bizim talebimiz üzerine, ABD tarafından değerlendirildiği anlaşılmaktadır. Bu ABD'nin aynı zamanda terörle mücadele konusuna atfettiği önemin de bir parçasıdır. Bunu en üst seviyede bir toplantı yaparak ve bizlerle bu toplantının sonuçlarını paylaşarak karar almışlardır. Bu yönde bir atama yapılması konusundaki karardan söz ediyorum. Bu henüz gerçekleşmemiştir, kimin atanacağı belli değildir. Bu belli olduktan sonra biz de kendi değerlendirmemizi uygun bir şekilde yapacağız ve kararımızı alcağız.”

Haberin Devamı

Sözcü Tan, koordinatör atanmasıyla ilgili bazı yayın organlarında atamanın terör örgütünü muhatap alması anlamına geleceği yorumlarının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

“Terörle iç içe olan bir takım çevrelerin spekülatif maiyetteki haberlerine itibar etmememiz gerekir. Bu siteler, doğrudan terör örgütüyle bağlantılı sitelerdir. Böyle bir şey asla söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti, asla ve asla PKK gibi bir terör örgütünü muhatap kabul etmez, bundan sonra da etmeyecektir, kimsenin endişesi olmamalıdır.”
Tan, bir soru üzerine, Türkiye'nin Irak'tan koordinatör atamasına yönelik bir talepte bulunmadığını belirtti. Türkiye,ABD ve Irak üçlü toplantısının ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine de Tan, bu konuda henüz bir kararın olmadığını, konunun değerlendirildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!