Türkiye’nin pankartları

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin pankartları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 00:00

Hakkari Dağlıca’da 12 Mehmetçiğin şehit olmasından sonra tüm Türkiye tek yürek olup, 4 gün boyunca terör örgütüne ve destekçilerine karşı tepkisini meydanlara çıkarak gösterdi.

7’den 70’e her yaştan Türk insanı 4 gün boyunca pankartlar açıp, içindeki öfkeyi dünyaya haykırdı, birlik mesajları verdi. Türkiye dün de ayaktaydı:

100 BİNLİK MİTİNG

ELAZIĞ
Sivil toplum örgütleri, sendika ve dernekler tarafından organize edilen ve PTT Meydanı’nda düzenlenen "Teröre Lanet" mitingine yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

MARDİN 10 bin kişi ’Türk- Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir’ sloganları ve bayraklarla 7 kilometre uzaklıktaki Mardin İl Jandarma Komutanlığı Nizamiyesi’ne gitti. Aralarında kadınların da bulunduğu grup askere alınmalarını istedi.

KARS ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Türk-Kürt kardeştir, ABD, PKK kalleştir’ sloganları atan 10 bin kişi yürüdü. Bazıları, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi’ndeki Askerlik Şubesi’ne giderek askere gönderilmeleri için dilekçe verdi.

SAMSUN Bafra İlçesi’nde Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan 10 bin kişi ’Kahrolsun Amerika’, ’Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.

TERÖRE KIRMIZI KART

ÇORUM ’Teröre lanet’ mitingine katılan yaklaşık 10 bin kişi, toplu halde asker selamı verdi ve ardından yanlarında bulunan kırmızı kartları çıkararak ABD ve teröre tepkilerini gösterdi.

HATAY Antakya’da toplanan 25 bin kişi, şehitlerin isimleri okunurken, "Burada" diye bağırdı. İskenderun İlçesi’nde ayrı gruplar halinde yürüyüşler yapıldı.

BOLU 30 bin kişi terör örgütü PKK’yı protesto etti. Şehitlerin isimleri okunurken bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

ANKARA, Kırklareli, Edirne, Erzurum, Yozgat, Bingöl, Çanakkale, Karaman, Burdur, Muğla, Aydın, Adana, Van, Artvin, Kırıkkale ve Eskişehir’de onbinlerce kişi PKK ile yandaşlarını protesto etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!