Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık adası olacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık adası olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2011 14:12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aylardır merakla beklenen Çılgın Proje’yi açıkladı. Erdoğan projenin isminin Kanal İstanbul olduğunu söyledi. Proje ile birlikte Türkiye yeni bir adaya kavuşacak.

Haberin Devamı

Erdoğan, İstanbul’un batısında Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yeni bir su kanalı açılacağını bu sayede İstanbul Boğazı’nın yükünün azaltılacağını ifade etti.

Başbakan Erdoğan İstanbul’a ikinci boğazı getireceklerini belirtirken Kanal İstanbul’un ardından ortaya yeni bir ada çıkacağını söyledi.

İstanbul Boğazı ve Kanal İstanbul arasındaki bu ada Türkiye’nin de en büyük ve en kalabalık adası olacak. Toplam yüzölçümü 5700 kilometre kare olan İstanbul’daki yeni adanın 2000 kilometre kare olması bekleniyor. Yeni adanın nüfusunun yaklaşık 10 milyon civarında olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Büyükçekmece, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beyoğlu, Beylikdüzü, Kağıthane, Şişli, Eyüp, Fatih, Beşiktaş, Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Esenler, Sarıyer, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Güngören, Zeytinburnu dahil yeni adanın üzerinde 24 ilçe yer alacak.

Bu özellikleriyle yeni İstanbul adası, şu anda 279 kilometre kare ile Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada’yı hem yüzölçümünü hem de nüfus olarak geçecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!