Türkiye’nin doÄŸuya dönmesi siyasi deÄŸil ekonomik

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin doğuya dönmesi siyasi değil ekonomik
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 14:42

Küresel ekonomik analiz ve değerlendirme kuruluşu Economist Intelligence Unit kuruluşuna göre, Türkiye'nin doğuya kayması siyasi değil ekonomik amaçlı.

Haberin Devamı

Economist Intelligence Unit kuruluşunun kıdemli ekonomisti Robert O’Daly’nin değerlendirmesine göre, Türkiye'nin, Doğu ülkeleriyle ilişkilerine ağırlık vermesinde, Avrupa Birliği'nin kriz nedeniyle dış ticaret talebinin azalması etkili oldu.

 

Robert O'Daly, Türkiye'nin başta komşu ülkelerle ilişkilerini ve bu çerçevede ticari ilişkilerini geliştirdiğini belirterek, Orta Doğu bölgesine yönelimin, siyasi olmaktan çok ticari kaygılar taşıdığını ifade etti.

         Â

ORTADOÄžU PAZARI, AVRUPA'DAN DAHA CANLI Â

Orta Doğu ülkeleri pazarının, bu aşamada Avrupa pazarından daha canlı olduğunu belirten ekonomist, bu nedenle Türkiye'nin Orta Doğu pazarına odaklandığını belirtti.

 

Haberin Devamı

 Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin halen bir numaralı ticari ortağı niteliğini taşıdığının altını çizen O'Daly, bu çerçevede Türkiye'nin ekseninin halen Avrupa Birliği'ne doğru olduğunu vurguladı.

 

*Economist Intelligence Unit, Economist dergisi kapsamında küresel ekonomik analizler ve değerlendirmeler yayınlayan bir kuruluş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!