"Türkiye NATO'dan atılsın, dış yardımı kesilsin"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye NATOdan atılsın, dış yardımı kesilsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 14:27

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin bu yıl yapılacak başkanlık seçimleri aday adaylarından Teksas Valisi Rick Perry, Türkiye’nin NATO’dan atılması gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

Perry, Cumhuriyetçi başkan adayını belirleyecek eyalet ön seçimlerinin üçüncü ayağı olan Güney Carolina’da seçim öncesi yapılan ve Fox News haber kanalından canlı yayınlanan münazarada, Türkiye hakkında çok ağır sözler sarf etti.

İŞTE PERRY'NİN O ÇOK TARTIŞILACAK SÖZLERİ / WEB TV

Tartışmayı yöneten Bret Baier, Perry’e, Türkiye’deki son durum ile kadın cinayetleri, azalan basın özgürlüğü ve bölgedeki askeri meseleler hakkındaki görüşlerini sordu. Baier ardından da “Türkiye’nin hala NATO’ya ait olduğuna inanıyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Perry, “Açıkçası, karşınızda birçoklarının İslamcı terörist olarak gördüğü kişiler tarafından yönetilen bir ülke varsa, kendi vatandaşlarına bu tür uygulamalarda bulunuyorsa, o zaman evet, [Türkiye NATO’dan çıkarılmalı]” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"ABD TÜRKİYE'YE YARDIMI KESMELİ"

Teksas Valisi, “Sadece Türkiye’nin NATO’ya üye olup olmadığı konusunu tartışmanın zamanı gelmedi. Dahası, ABD’nin Türkiye’ye yaptığı yardımın da sıfıra indirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Münazarada, Perry, 1970'li yıllarda ABD Hava Kuvvetleri pilotu olarak Türkiye'de görev yaptığını da söyledi. Perry, "O dönem Türkiye müttefikimiz olan, birlikte çalıştığımız bir ülkeydi, şimdi bunu göremiyorum" diye konuştu.

PERRY İÇİN İLK DEĞİL

Perry’nin, NATO’nun en eski üyelerinden ve ABD’nin Ortadoğu’daki en önemli diplomatik müttefiklerinden biri olan Türkiye hakkında söylediği bu sözler çok tartışılacak. Ancak Perry daha önceki münazaralarda da böyle tartışmalı ifadeler kullanmıştı. Hatta Michigan’da katıldığı bir münazaranın en önemli yerinde söyleyeceği sözleri unutması, ABD’de alay konusu olmuştu.

Iowa ve New Hampshire’da yapılan ön seçimlerde aldığı oy oranları, Perry’nin Cumhuriyetçilerin adayı olma konusunda çok fazla şansı olmadığına işaret ediyor.

PERRY KARİZMAYI BÖYLE ÇİZDİRMİŞTİ / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!