Türkiye-Libya hattında nefes kesen operasyon! Böyle yakalandı…

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2019 14:40

İstanbul’da  faaliyet gösteren bir şirketin sahibi Libyalı Abdalnasser İbrahim N., Libya’daki arkadaşının bir çete tarafından kaçırılarak, kendisinden 800 bin dolar istendiğini belirterek polise başvurdu.  İki ülkede düzenlenen operasyonda çetenin Türkiye bağlantıları yakalanırken, Libya’da kaçırılan arkadaşı da kurtarıldı. 

Haberin Devamı

Babası Kaddafi döneminde general olan Libyalı iş insanı Abdalnasser İbrahim N, (30) geçen Cumartesi günü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Libya’daki bir arkadaşının çete tarafından kaçırıldığını, kendisinden 800 bin dolar istendiğini, pazarlıkla bunu 70 bin dolara indirdiklerini, parayı almaya İbrahim E. adlı bir kişinin geleceğini söyleyerek yardım istedi.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, paranın alınacağı işyerinde önlem aldı. İbrahim E. (37) parayı aldığı sırada başlatılan operasyonla gözaltına alındı. Yapılan sorguda İbrahim E’nin parayı Esenyurt’ta Libyalı bir kişiye götüreceği belirlendi. Paranın götürüleceği Libyalı Abdulbadia Altushani Abdullan D.(23) operasyonla yakalandı.

Ekipler, yakalanan Libyalı’dan, Libya’da kaçırılan kişinin nerede tutulduğu ile ilgili bilgi aldı. Alınan bilgi Libya Başkonsolosluğu ile paylaşıldı. Başkonsolosluk bilgiyi kendi ülke İç İşleri bakanlığına iletti. Libya güvenlik birimlerinin 7 saatlik bir operasyonuyla kurtarılan iş insanının arkadaşının  ailesine teslim edildiği bilgisi Türkiye ile paylaşıldı.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan 2 kişi, Emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

‘BABAM KADDAFİ DÖNEMİNDE GENERALDİ’

Arkadaşı Libya’da kaçırılan Libyalı Abdalnasser İbrahim N. Emniyete yaptığı başvurudaki ifadesinde, “Babam Kaddafi döneminde generaldi. Babam öldürülünce İstanbul’a geldik. Burada tekstil işine girdik ve döviz bürosu açtık. 2 ay önce benimle bağlantıya geçerek arkadaşımı kaçırdıklarını, 20 bin dolar göndermezsem öldüreceklerini söylediler. Ben de arkadaşımın hayatından endişe ettiğim için bu parayı gönderdim. Onu serbest bıraktıktan sonra tekrar kaçırdılar ve bu kez 800 bin Dolar istediler. Bu kadar param olmadığını 70 bin Dolar verebileceğimi söyledim. Bu rakama ikna oldular. Parayı almak için İbrahim E. adlı birini göndereceklerini söylediler.” dedi.

Libya’da kaçırılan Motaz Mohamed Abubaker Zıtoun’un kurtarılmasının ardından Libya İç İşleri Bakanlığı ve Libya Başkonsolosluğu yetkililerinin, İstanbul Emniyeti’ni arayarak yapılan operasyon ve işbirliği için teşekkür ettikleri bildirildi

Türkiye-Libya hattında nefes kesen operasyon Böyle yakalandı…


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!