Türkiye kına evine döndü

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kına evine döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 01:45

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları için geldiği Balıkesir’de hükümeti eleştirerek, “Dünyada pilotları kaçırılan başka ülke var mı, uçağı düşürülen ülke, diplomatı, insanları rehin alınanlar var mı? Biz ancak kınıyoruz, kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz. Kınaya kınaya kına evine döndük” dedi.

Haberin Devamı

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda vatandaşlara seslenen İhsanoğlu, şunları söyledi:

Ben şunun bunun değil milli mutabakatın adayıyım. Bu seçim bir parti seçimi değil. Ben parti adamı değilim. Hiçbirisine de üye değilim. İki parti anlaştı. 'Biz İhsanoğlu'nu istiyoruz' dediler. Çünkü İhsanoğlu hiçbir partiye üye değil ve vatandaşın inanacağı bir insan. Ben herkesin adayıyım, Türk milletinin adayıyım. Milli mutabakatın projesiyim. Başka bir projenin adayı değilim. Büyük Ortadoğu’nun adayı değilim. Ne mutlu Türküm diyene.

AK PARTİ KORKUTUYOR

- AK Partililer vatandaşları da korkutuyor. Bunlar gece gündüz 24 saat TRT ekranlarında, medyaları, gazeteleri iftiralar sıralıyorlar. Bunun hiç kıymeti yok. Biz buna metelik bile vermiyoruz ama korkunun ecele faydası yok. Bizim vatandaşları korkutuyorlar. Vatandaşlarımızın namuslu, dürüst ve vicdan sahibi insan olduklarını biliyorum, belki açıktan destek veremiyor olabilir, o sandıkta baş başa kaldığında oyunu İhsanoğlu’na basacak bunu biliyorum. Korkutuyorlar, 'Bizim verdiğimiz bu yardımı, emekli maaşını, ihtiyar maaşını bize oy vermeseniz keseriz' diye. İşte en büyük zulüm bu. Allah’a şirk koşmak gibi bir şey. Bu yardımlar, sosyal yardımlar, devletin kasasından yapılıyor. Hiç kimsenin cebinden yapılmıyor. Kimsenin lütfu değil, sadakası değil, nafaka değil. Sosyal devlet, laik devlet yardımı olarak yapılıyor. Bu hükümetle başlamadı. Rahmetli Turgut Özal başlattı. Fakir fukara fonu olarak. Bu haktır kimse kesemez.

Haberin Devamı

- Türkiye'de parti seçimi değil, cumhurbaşkanı seçimi yapılıyor. Biz zaten parti seçimi yapmıyoruz ki. Cumhurbaşkanı seçimi yapıyoruz, hakem seçiyoruz. Balıkesir'in uluslararası pehlivanları var. Uluslararası pehlivan olmak başka, hakem olmak başka. Siz pehlivan seçmiyorsunuz, hakem seçiyorsunuz. Pehlivan seçmenin zamanı 2015 yılında. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum: Pehlivanın devam etmesini, 10 sene daha devam etmesini isteyebilirsin. O başka. Pehlivana değil aile reisine ihtiyaç var.

SANDIĞA SAHİP ÇIKIN

- Pazar günü seçim var. Oy sayımında şişko farelere şişko kedilere karşı dikkatli olun. Seçim sandığına sahip çıktığımız zaman yüksek oranda bunu kazanacağız. Bizim yolculuğumuz sevgi ekmek için, dirlik ekmek için, birlik ekmek için. Ekmeğimizi öyle bir attıralım ki herkese düşen dilim daha büyük olsun. Hatta muhtaç olan komşularımızla paylaşalım. Her şeyimizi paylaşmaya varız ama toprağımızı vatanımızı paylaşmayız.

Haberin Devamı

SAVAŞTEPE GÜLÜ

CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, dün seçim çalışmalarını Balıkesir’de sürdürdü. Savaştepe ilçesine geldiği sırada bastıran sağanak yağmur nedeniyle vatandaşlara hitap edemeyen İhsanoğlu, çevredekilerin isteği üzerine bir kahvehaneye girdi. Bu sırada yanına gelen İmran Özer isimli bir vatandaşın kırmızı gül hediye ettiği İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu’yu da yanına alarak objektiflere poz verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!