Türkiye kara teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kara teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Okullar pazartesiye kadar tatil.

Her yağmur yağışında sel, her kar yağışında ise buz felaketi yaşayan İstanbul, her zaman olduğu gibi, mevsimin ilk karında da yine tuş oldu. İki gün aralıklarla süren kar yağışı, kent içi ve çevre yollarında ulaşımı durdurdu. Buzlanma nedeniyle çok sayıda araç yollarda kaldı, trafik kazaları meydana geldi. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar, duraklarda araçlara binmek için kuyruklar oluşturdular. Birçok kişi, trafik nedeniyle işine geç gitti. İşte ‘‘Megaköy’’ İstanbul'dan kış manzaraları:

İstanbul'u esir alan yoğun kar yağışı nedeniyle kentteki tüm ilk ve orta dereceli okullar, bugün de tatil oldu. Okullar, pazartesi günü açılacak. Böylece İstanbulu öğrenci ve öğretmenler, hafta sonu ile birlikte dört günlük bir tatil yapmış olacaklar.

Kar yüzünden İstanbul Şehir Hatları İşletmesi'nin arabalı ve yolcu vapuru seferleri ile Deniz Otobüsü seferleri de aksamalı olarak gerçekleştirilebildi. İstanbul-Bandırma Deniz otobüsü seferleri ise iki gündür yapılamıyor.

Atatürk Havalimanı'nda aralıksız süren pist temizlik çalışmaları, özellikle inişteki uçakların uzun süre havada beklemelerine yol açıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yol Bakım Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kriz Merkezi, önceki gece sabaha kadar, ana arterlerdeki buzlanmaya karşı önceki akşam 35 dün de 500 ton olmak üzere toplam 535 ton tuz kullandı.

İstanbullular'dan, buzlanma görülen yolları, Kriz Merkezi'nin 220 60 50 ve 220 60 59 nolu telefonlarına bildirmeleri istendi.

TRAFİK FELÇ OLDU, DURAKLARDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU, ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün önünde uzayan kuyruklar herkesi çıldırttı. Köprü gişelerine ulaşabilmek için saatlerce uğraşan sürücüler kilitlenmiş kavşaklarda tedbir almayan yetkililere ateş püskürdüler. Avrupa Yakası'ndaki

işyerlerinden çıkanlar Anadolu Yakası'ndaki evlerine geceyarısı ulaşabildiler. Örneğin 45 dakikada alınan Güneşli-Göztepe arası 3 saatte, yarım saatlik Samatya-Yeşilköy arası 2 saatte, 40 dakikalık Taksim-Bakırköy yolu ise ikibuçuk saatte aşılabildi.

BEBEK DONARAK ÖLDÜ

Balkanlar'dan ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, tüm yurdu etkisi altına aldı.

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Kırkpınar köyünden yaya olarak ilçe merkezine gitmek üzere yola çıkan 80 yaşındaki Zeynep Ekinci,donarak öldü.

Aksaray'da yeni doğan ve Büyükbölcek mahalleside boş bir arsaya atılan bebek donmuş bulundu. Bebeğin 16 saat önce dünyaya geldiği saptanırken, anne ve babası aranıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye kadar düştüğü Trakya'da, buzlanma ulaşımı felç etti. Kırklareli'de 20, Edirne'de de 5 köyün yolu ulaşıma kapandı.

Kayseri ve çevresinde devam eden kar yağışı nedeniyle Pınarbaşı, Tomarza, Yahyalı ve Sarız ilçelerine bağlı çok sayıda köy yolu kapandı. Erciyes'te kar kalınlığı 60 santimi buldu.

Doğuda yüksek kesimlerde kar kalınlığı yarım metreyi geçerken, bölgede 500'den fazla köyün yolu kapandı.

KAPALI YOLLAR

Erzincan-Sıvas arasındaki Sakaltutan, Erzurum-Trabzon arasındaki Kop, Erzurum-Ağrı arasındaki Tahir geçitleri ile Erzurum-Bingöl arasındaki Çat-Karlıva karayollarında tipi yüzünden ulaşım zaman zaman aksadı. Kayseri- Malatya yolunda Elbaşı, Ziyarettepe, Kayseri-Kahramanmaraş karayolunun Dokuzdolanbaç, Kayseri-Sıvas karayolunun Lalebeli mevkiinde, kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle yapılabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!