Türkiye-İngiltere çocuk krizi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye-İngiltere çocuk krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 02:25

İngiliz kocasından ayrıldıktan sonra, Türkiye’ye kızıyla tatile gelen ve geri dönmeyen Seyhan Woodger’ın velayet davası iki ülke arasında ufak çaplı krize neden oldu. İngiliz adli makamları, Türkiye’ye davanın hızlandırılmasını ve çocuğun iadesi için nota verdi.Özge EĞRİKAR/İSTANBUL

Haberin Devamı

ANADOLU Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu Seyhan Woodger (Zerzevatçı), dil eğitimi için İngiltere’ye gitti. Burada, bilgisayar programcısı Clifford Woodger ile tanıştı. Çift, 1998’de evlendi. Seyhan Woodger, iddiasına göre, porno izleyen, çok fazla harcama yapan ve kendisine şiddet uygulayan eşine 2001 yılında boşanma davası açtı ancak hamile kalınca vazgeçti. Kızları Açelya 2002’de dünyaya geldi. Seyhan Woodger yeniden mahkemeye başvurdu ve 2006 yılında evliliği sonlandırdı.

TATİLE GELDİ DÖNMEDİ

Seyhan Woodger 2010’da Türkiye’ye yerleşme kararı aldı. Kızını da beraber götürebilmek için velayet davası açtı. Ancak mahkeme talebi yerinde bulmadı. Çocuğun velayet hakkının müşterek kullanılmasına karar verdi. Seyhan Woodger 19 Ağustos 2012’de tatil için kızıyla birlikte Türkiye’ye geldi ve bir daha geri dönmedi. Clifford Woodger önce İngiltere’de, ardından da İstanbul Aile Mahkemesi’nde dava açtı. Eski eşinin kızlarını kaçırarak Lahey Sözleşmesi’ne aykırı davrandığını anlatan Clifford Woodger, “Dönerlerse şikâyetlerimden vazgeçeceğim. Çocuğumuz üzerindeki ortak velayet hakkımız da devam edecek” dedi. İngiliz adli makamları Seyhan Woodger’ın İngiltere’deki tüm mal varlığına el koydu ve Türkiye’ye nota vererek çocuğun iadesi ve davanın hızlandırılmasını istedi.

Kızım Türkİye’de çok mutlu

Haberin Devamı

SEYHAN Woodger davayla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi: “Eşim ırkçı söylemlerde bulunarak kızımı bana karşı kırkıştıyordu. İngiliz mahkemeleri kendi vatandaşlarını koruyor. Biz de tatile diye geldik, geri dönmedik. Kızım Türkiye’de çok mutlu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!