"Türkiye ile ilişkileri düzeltmenin tam zamanı"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile ilişkileri düzeltmenin tam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 16:52

İsrail Parlamentosu (Knesset) Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu Başkanı Şaul Mofaz, İsrailli esir asker Gilad Şalit'in serbest bırakılması için yürütülen müzakerelere katkı veren Türkiye ile ilişkileri düzeltmenin "tam zamanı" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Jerusalem Post'un İsrail radyosunu kaynak göstererek verdiği habere göre, Mofaz, Ankara'nın, söz konusu müzakerelere katılımının, İsrail için bölgesel stratejik müttefiki Türkiye ile ilişkilerini tamir etmesi için bir fırsat yarattığını belirtti.

Mofaz, ayrıca, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın sınır bölgesinde bazı Mısırlı güvenlik güçlerinin öldürülmesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde Mısır'dan özür dilemesinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilişkilerin yumuşatılması için de uygun ortamı hazırladığını belirtti.

Şalit'in serbest kalması karşılığında iade edilecek Filistinli mahkumların gönderileceği ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğu yönünde haberler olduğunu ifade eden Jerusalem Post, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in de Türk hükümetinin süreç boyunca sergilemiş olduğu duruş karşısındaki memnuniyetini hatırlattı.

Haberin Devamı

Gazete ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın annesi vefat ettiğinde Peres'in taziye mesajı gönderdiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!