Türkiye Fehriye davasında müdahilliğini korudu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Fehriye davasında müdahilliğini korudu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 13:10

Terörist Fehriye Erdal ve terör örgütü DHKP-C üyesi 10 kişinin Belçika'da işledikleri suçlardan dolayı yargılandıkları Bruges Ceza Mahkemesi'nin bugünkü oturumunda sanık avukatları savunma yapıyor.

Sanık avukatlarından Nadia Lorenzetti, Jan Allaert, Tries Prakken ve Jan Fermon, oturum başında, Türkiye'nin mahkemede müdahil taraf olarak temsil edilmesine karşı çıktıklarını bildirdiler. Avukatlar, “Türkiye'nin gerçek amacının savunma yapmak değil, istihbarat elde etmek için dosyalara ulaşmak olduğunu” öne sürdüler.

Türkiye'nin bir avro manevi tazminat istemesini eleştiren ve terör örgütü DHKP-C'nin bu devlete verdiği hasarın bildirilmediğini söyleyen avukatlar, mahkemeden, Türkiye Cumhuriyeti'nin avukatı Kris Vincke'nin çıkarılması talebinde bulundular.

Terör örgütünün başı Dursun Karataş'ın avukatı Prakken, Hollanda'nın Belçika adaletine bazı dosyalar aktardığını, ancak bu dosyaların Türk Devleti'nin eline geçmemesi koşulu bulunduğunu anlatarak, Türkiye'nin bu mahkemede müdahil taraf olarak kabul edilmesinin adli bir hata olduğunu iddia etti. Hakim Freddy Troch, bu konuşmaların ardından verdiği ara kararla Türkiye'nin müdahil taraf kalacağını, sağlıklı bir karar ve savunma için bunun gerekli olduğunu açıkladı.

Öte yandan, polis kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, dünkü oturumu izlemeye gelen şahıslar arasında bulunan ve Almanya tarafından kırmızı bültenle arandığı için tutuklanan Yusuf Karataş isimli şahıs ile birlikte, isimleri açıklanmayan 3 kişi daha gözaltına alındı. Bruges Mahkemesi'nde sanık avukatlarının savunmaları devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!