'Türkiye düşmanlarının ayakları dolaşıyor'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye düşmanlarının ayakları dolaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 00:22

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “16 Nisan yaklaştıkça, Avrupa, terör örgütleri, hem de Türkiye düşmanlarının ayakları dolaşıyor” derken, CHP yönetimine de “Ağızlarını her açtığında ‘Biz Atatürk’ün partisiyiz’ derler. Şu anda sağ olsa gidecek yer ararsınız” diye yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

HANGİ YÜZLE ÇIKIYORSUN?
“Siz eski günleri bilmezsiniz gençler. Ana muhalefet liderinin SSK Genel Müdürü olduğu zaman hastanelerin durumunu ekranda göstermek istiyorum. (1998 tarihli hastane görüntülerini izleterek) Hastanelerin haline bak. Başta kim var? Kılıçdaroğlu. Kullanılmış poşeti 25 bin liraya o zamanın parasıyla satıyorlar. Hangi yüzle hâlâ meydana çıkıyorsun, hangi yüzle bu millete konuşuyorsun? 16 Nisan yaklaştıkça, Avrupa, terör örgütleri, hem de Türkiye düşmanlarının ayakları dolaşıyor. Tarihimizin en büyük reformunu engelleyemediklerini gördükçe ne yapacaklarını şaşırdılar. Milletimizin basireti sayesinde kurdukları tuzaklar ellerinde patladı. Önce maşalarını üzerimize saldılar. Kandil hayır diyor, İmralı hayır diyor. Pensilvanya hayır diyor. Onlar hayır dediğine göre, burada sıkıntı var. 

AVRUPA, NAZİZMİN MERKEZİ
Bugün milyarlarca insanın gözünde Avrupa, demokrasi, insan hakları, özgürlüklerin değil, baskının, şiddetin, Nazizmin merkezidir. Irkçı partiler, Avrupalı liderleri, yönetimleri adeta parmaklarında oynatıyor. Avrupa’nın artık ne dünyaya ne de bize söyleyecek sözü kalmıştır. Karşımızda her bakımdan çürüyen kıta var. Yabancı karşıtlığı, Türk ve İslam düşmanlığı üzerinden sorunlarını perdelemeye çalışıyorlar. Şahsımı hedef gösteriyorlar.  

KATİLLERİ AFFETME YETKİSİ YOK
Ana muhalefetin başındaki zat FETÖ’ye diyet borcunu, koltuk borcunu ödemenin derdinde. Pensilvanya’dan kulağına fısıldanan safsataları iddia diye ortaya atıyor. İnsanda vicdan, akıl izan ahlak olur. İdam konusu, 16 Nisan hallolduğu anda parlamentoya gelecek. Kılıçdaroğlu, ‘Parlamentoda evet derim’ diyor. İnşallah orada da çakmaz. Bana geldiği anda ben de bunu onaylarım. Şehitlerimizin katillerini affetme yetkisi yok.

BEN MİLLETİME ÇAĞRI YAPTIM
Biz bu yolda kararlıyız ey Kılıçdaroğlu! Ben o gece havalimanına geldim. Bana dediler ki, ‘Saat 11-11.30 gibi Kılıçdaroğlu geldi, buradan ayrıldı. Biz bilmiyoruz’. Sonra duyduk ki, Bakırköy’de belediye başkanının evine gitmiş. Dün akşam ne diyor? ‘Sayın Cumhurbaşkanı madem geliyordu. Bana haber verseydi. Ben de o zaman meydana gelirdim’ diyor. Ey Kılıçdaroğlu! Ben milletime çağrımı yaptım. Sen de milletin bir ferdi olarak, nasıl benim bütün halkım meydanlara dolduysa, sen de Yeşilköy’e indin. Niye ayrıldın da vatandaşlara beraber olmadın?

BUNLAR TAM BİR MİRASYEDİ
Bunlar senelerdir ter dökmeden, vatandaşa hizmet etmeden, sadece vesayete sırtını dayayarak kazanmaya alışmış. Ağızlarını her açtığında ‘Biz Atatürk’ün partisiyiz’ derler. Şu anda sağ olsa gidecek yer ararsınız. Çünkü laik değilsiniz. Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlere saygısızlık yapıyorsunuz. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal, ‘Cumhuriyet’i gençlere emanet ediyorum’ diyor. Bunlar da tam tersini söylüyor. Halkçıyız diyorlar, sürekli milleti aşağılıyor, tehdit ediyorlar. Bunlar tam bir mirasyedi. 78 yıldır Atatürk’ün mirasını talan etmekten başka iş yapmadılar.” 

BAKMADAN GEÇME!