Türkiye donacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye donacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 13:20

Türkiye bu hafta da donacak. Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. İzmir -2, Ankara -8, Erzurum ise -20 dereceyi görecek. Meteoroloji, don ve buzlanma olaylarına karşı uyardı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

YURTTAN KIÅž MANZARALARI / FOTO GALERÄ°

BOLU DAÄžI'NDA KAR OLUMSUZ ETKÄ°LÄ°YOR

Yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların; Tunceli, Elazığ, Bingöl, Siirt, Van, Bitlis, Şırnak, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu arada, hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

Yağışlar tüm yurtta bugünde devam ediyor. Hava sıcaklığı ise iç ve doÄŸu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.   Â

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların; Tunceli, Elazığ, Bingöl, Siirt, Van, Bitlis, Şırnak, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; Doğu Karadeniz kıyıları (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.Rüzgar; Marmara ve Ege kıylarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

KUVVETLÄ° YAÄžIÅž UYARISI

Yağışların ; Elazığ, Tunceli, Van, Siirt, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

İzmir Valiliği, bu hafta içinde İzmir'de görülecek don olayına karşı vatandaşları uyardı.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İzmir'de bu gece, yarın ve 2 Şubat Çarşamba gecesi kıyı kesimlerde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette, yükseklerde kuvvetli don olayı görüleceği bildirildi.

Don olayı, 2 Şubat Çarşamba ve 3 Şubat Perşembe gecesi ise iç kesimlerinde hafif, yükseklerde orta kuvvette etkili olacak.

Valilik, Ä°zmir'de etkili olması beklenen don olayının, tarımsal faaliyetler, boruların donması ve ulaşımda aksamalar gibi neden olabileceÄŸi olumsuzluklara karşı gereken tedbirlerin alınması konusunda vatandaÅŸlara uyarıda bulundu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!