Türkiye’deki ilk mağazasını açıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki ilk mağazasını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 15:43

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, Türkiye’de çok uzun zamandan beri beklenen mağazasının 5 Nisan’da açılacağını İstanbul Boğazı tasarımlı ilanıyla dünyaya duyurdu.

Haberin Devamı

Teknoloji devi Apple’ın uzun zamandan beri Türkiye’de açılması beklenen mağazası için geri sayım başladı. İstanbul Zorlu Center’da yer alacak Apple mağazası, 5 Nisan’da saat 10’da kapıları açacak. Böylece Apple’ın eylülde tanıtılması beklenen yeni akıllı telefon modeli iPhone 6, Türkiye’ye yeni mağazadan girmiş olacak. Açılış tarihi için özel tasarımlı bir barikat üzerinde çalışan Apple, ilanı içinse İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nden esinlendi. İlanda Boğaziçi Köprüsü’nün renkli ve ışıklı görünümü kullanan şirket, “İstanbul’a doğru yola çıktık. Apple Store, Zorlu Center. 5 Nisan’da oradayız” ifadelerini kullandı.

EŞSİZ OLACAK

Zorlu Center’daki mağaza, dünyanın en fazla dikkat çeken Apple mağazaları arasında yer alacak. Dünyada sadece birkaç tane bulunan kubik cam tavan tasarımlı olacak olan Apple mağazası için geçen ay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyarete gelen Apple CEO’su Tim Cook, dünyada eşsiz olacağını iddia etmişti. İstanbul mağazasında, ücretsiz ‘Genuis bar’, çalışanlarla birebir iletişim imkanı, kişisel kurulum ve Mac eğitimi yer alacak.

iPHONE 6 GELİYOR

ZORLU Center’da bu ağazasının açılmasıyla Apple ürünlerinin satışına Türkiye’de daha hızlı başlanabilecek. Bu ürünlerin başındaysa iPhone geliyor. Nikkei’de yer alan rapora göre Apple’ın yeni akıllı telefon modeli iPhone 6, eylül ayında satışa çıkacak. Paylaşılan bilgilere göre Apple, yeni akıllı telefon modelinde ekran boyutunu büyütecek. IPhone 5’te yer alan 4 inçlik ekran yerine iPhone 6’da 4.7 inç ve 5.5 inç olmak üzere iki farklı ekran seçeneği yer alacak. Yeni ekran boyutlarıyla, ekran çözünürlüğü de arttırılacak. Öte yandan iPhone 5S’te kullanılan parmak izi tanıma teknolojisinin de yeni iPhone modellerinde kullanılması bekleniyor.

Apple’dan iki müjde birden geldi. Mağaza 5 Nisan’da açılırken iPhone 6 ise eylülde geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!