Türkiye’de bir Baykal sultası var

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de bir Baykal sultası var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2009 00:00

Başbakan Erdoğan, CHP LideriDeniz Baykal’ın, "Türkiye’de askeri vesayet sorunu yok, Tayyip Erdoğan vesayeti var" sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan, "Türkiye’de bir Tayyip Erdoğan vesayeti yoktur. Bir Deniz Baykal sultası vardır" dedi. Erdoğan partisinin Ankara İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Soruyorum cevap yok

Ben buradan Sayın Baykal’a soruyorum; 22 Temmuz, 29 Mart seçimleri öncesinde muhalefet partilerine defalarca çağrılarda bulundum. Ne dedim? ’Eğer partim bu seçimde birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim, siz de çekilecek misiniz’ diye sordum. Hiçbir cevap alamadım. Bu mu vesayet? Soruyorum bu mu? ’2011 seçimlerinde son kez milletvekili adayı olacağım, yerimi daha sonra inşallah yeni arkadaşlara bırakacağım’ dedim. Bu mu vesayet?

Yıllardır doymadınız

Sayın Baykal, çık sen de açıkla. Hadi Bahçeli sen de açıkla. Yahu doymadınız... Yıllar yılı bu ülkede milletvekilliği yaptınız, doymadınız mı? Sizden başka bu parlamentoda milletvekilliği yapacak kimse yok mu? Bir de bırakın başkaları yapsın. Ben bu yaşımda bunu söylüyorum. 55 yaşındayım söylüyorum. 70 yaşına geldin hálá söylemiyorsun, hadi söyle, söyle.

27 Nisan’dan sonra neredeydin

Yasama, yürütme, yargının demokratik ülkeye yakışan şekilde kendi yetki sınırları içerisinde çalışabilmesi için her türlü özveriyi yaptık, her türlü müdahaleye hassasiyeti gösterdik. 27 Nisan bildirisinden sonra neredeydin? Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde neredeydin? Demokrasiye, hukuka, milli iradeye gölge düşürülmeye çalışıldığı günlerde neredeydin? Milletin yanında, milli iradenin yanında mıydınız? Yoksa vesayet özlemi içinde olanların yanında mıydınız?

Anında Anayasa Mahkemesi

TBMM’nin hür iradeyle çıkardığı yasaları iptal ettirmek için, kendileri Meclis’te, önergeyi okumuşlar, haberleri var. Oturumu, Genel Kurul’u yöneten başkan soruyor, ’Kabul edenler’, hepsi ellerini kaldırıyor, ’Kabul’... Hepsi, CHP’lisi, MHP’lisi. Bir sonra ki gün bakıyorsunuz elini kaldırılanlardan bir tanesi diyor ki, ’Gece yarısı baskını oldu, farkına varmadık’ ve Sayın Baykal da diyor ki, ’Bu bir gece yarısı operasyonudur.’ Arkasından ne yapıyor? Daha cumhurbaşkanımız, onaylayacak mı onaylamayacak mı belli değil, hemen anında, ’Bunu biz Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz’ diyor.

Kapıya kulübe

Zaten Anayasa Mahkemesi’nin kapısına kulübeyi kurmuşlar. Bu dönemde 33 kez Anayasa Mahkemesi’ne gittiler. Ayıptır ya. Biraz ciddiyet lazım. Bu kadar sulu bir siyaset olur mu? Durmadan parlamentoda işlerini göremeyince ver elini Anayasa Mahkemesi, orada işi göremeyince ver elini Anayasa Mahkemesi. Oraya da çok güveniyorlar herhalde. Bu mu demokrasi anlayışı.

Ankara’da Murat Alparslan kazandı

Kongrede yapılan seçimlerde ipi göğüsleyen isim Başbakan Tayyip Erdoğan’ın desteklediği İl Başkan Yardımcısı Murat Alparslan oldu. 488 kişinin oy kullanıldığı kongrede Alparslan 395 oy alırken, parti kurucularından rakibi Hüseyin Gökalp 71 oyda kaldı.

Her şey dumansız  Türkiye için

BAŞBAKAN Erdoğan, dün yürürlüğe giren sigara yasağına destek vermek için seçim kampanyalarında kullandığı, ’Her şey Türkiye için’ sloganını, ’Her şey dumansız Türkiye için’ olarak değiştirdi. Sigara yasasının ayrıntılarının anlatıldığı bir broşür hazırlayan AKP Gençlik Kolları, içinde Başbakan Erdoğan’ın da sözlerinin bulunduğu broşürü Ankara İl Kongresi’nde dağıttı. Broşürde, "Bütün vatandaşlarıma sigarasız, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum" sözlerine yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!