Türkiye’de 23 bin dolar ABD’de 28 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de 23 bin dolar ABD’de 28 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2009 00:00

ABD’de bir mahkeme, otobüsün çarpması sonucu sol bacağı kesilen kadına 27,5 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Bu olay 2 buçuk yaşındayken doktor hatası sonucu kolunu kaybeden ve 14 yıl sonra 23.4 bin dolar tazminat hakkı kazanan Ayşen’in hikayesini hatırlattı. Tazminatlar arasındaki uçurum, insan sağlığına verilen önemdeki farkı ortaya koyuyor.

ABD’nin New York Kenti’nde mahkeme, bir otobüsün çarpması sonucu sol bacağı dizinin üzerinden kesilen kadına 27,5 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Bina sorumlusu olarak çalışan 45 yaşındaki Gloria Aguilar’a, 2005 yılının kasım ayında Manhattan’daki bir caddeden karşıya geçerken otobüs çarptığı belirtildi. Aguilar’ın avukatı Ben Rubinowitz, kazadan sonra doktorların müvekkilinin bacağını dizinden itibaren kestiğini kaydetti. New York Ulaştırma Kurumu avukatları, Aguilar’ın yaya geçidinin dışında olduğunu ve otobüs yolunda yürüdüğünü savundu. Ancak jüri, Aguilar’a tazminat ödenmesine karar verdi. Aguilar için biçilen tazminatın şimdiye kadar bir kopuk bacak için verilen en büyük tazminat olduğu bildiriliyor.

Ayşen’in 14 yıl süren mücadelesi

KIRKLARELİ’
nin Lüleburgaz İlçesi’nde 2 buçuk yaşındayken yapılan bir iğnenin damara gelmesi nedeniyle sol kolu kesilen Ayşen Başaran’ın 14 yıl süren hukuk mücadelesi geçtiğimiz yıl sonuçlanmıştı. AİHM Ayşen’e toplam 18 bin Euro (23.4 bin dolar) tazminat ödenmesine karar vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!