Türkiye Çetin Altan'a taziyede buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Çetin Altana taziyede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:02

Ahmet Altan’ın yönettiği Taraf’ın Balyoz ve Ergenekon davalarıyla ilgili yayınları, birçok askerin tutuklanmasına zemin hazırlamıştı. O günlerin ardından, Türkiye’nin simge gazeteci ve yazarlarından Çetin Altan’ın ölümünden sonra, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın taziye göndermesi anlamlı bulundu. Ancak taziye gönderen sadece Orgeneral Akar değildi. Kutuplaşmış Türkiye’de kolay kolay bir araya gelemeyen birçok isim Altan için taziyede buluştu.

Haberin Devamı

Abdullah Gül, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş, Efkan Ala, Fethullah Gülen, hatta terör örgütü PKK’yı da kapsayan KCK... “Ben böyle taziye görmedim” diyen oğlu Prof. Dr. Mehmet Altan “Ölümlerin bile birleştiremediği bir toplum beraber yaşayamaz. Bu kadar yoğun, geniş ve yaygın bir taziye üzerinden babamın bu toplum üzerinde büyük bir boşluk bıraktığını gördüm” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU BİZZAT EVİNE GİTTİ

88 yaşındaki duayen gazeteci Çetin Altan 22 Ekim günü yaşamını yitirdi. Çetin Altan son yolculuğuna, medya, iş, siyaset ve edebiyat dünyasından birçok kişinin katıldığı törenle uğurlandı. Cenaze törenine katılımın yanı sıra, Altan ailesine de taziye mesajları yağdı. Kimi, yayınladıkları mesajla taziyede bulundu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi kimi isimler de bizzat Altan ailesinin evine giderek taziyede bulundu.

Haberin Devamı

IRAK CUMHURBAŞKANI DA ARADI
Çetin Altan’ın vefatı nedeni ile taziyede bulunan isim ve kurumlar arasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş insanı İshak Alaton, dünyaca ünlü yazar Kenize Murad ve hatta terör örgütü PKK’yı da kapsayan KCK da yer aldı.

Haberin Devamı

BABACAN DA EKER DE ARADI

Çetin Altan’ın oğlu Prof. Dr. Mehmet Altan, söz konusu kişi ve kurumların yanı sıra, cenaze törenine Bülent Eczacıbaşı, İnan Kıraç, Hakan Şükür, Rafi Portakal'a gibi iş, sanat ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerinin de olduğunu ifade ederek, eski bakanlar Ali Babacan, Efkan Alâ ve Mehdi Eker’in de kendilerine taziyede bulunduğunu söyledi.

GARSONUN SÖZLERİ DUYGULANDIRDI

Hurriyet.com.tr’nin telefonla ulaştığı Prof. Dr. Altan, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın da bugün eve gelmesini beklediklerini ifade ederek “Geniş bir kesim babam için taziyede birleşti. Bu kadar yoğun, geniş ve yaygın bir taziye üzerinden babamın ne kadar bu toplum üzerinde büyük bir boşluk bıraktığını gördüm. Mesela dün okula giderken bir yerde iki yudum bir şey içeyim dedim garson geldi dedi ki ‘çok değerli bir babanız var.’ Çok etkilendim. Hemen her düzeyde herkesin bildiği bir isim. Onun halkta karşılığı var” dedi.

BİRLEŞME ARZUZU DA ÖNE ÇIKIYOR

Haberin Devamı

Türkiye’de son yıllarda artan bir kutuplaşma olduğuna vurgu yaparak “Ölümlerin bile birleştiremediği bir toplum beraber yaşayamaz. Özellikle Cumhurbaşkanının (Recep Tayyip Erdoğan) 80 milyonluk yapıyı kendi kafasına göre belirsiz garip kaotik bir hale dönüştürme çabası bir başka noktada birleşme arzusunu da kışkırtıyor” şeklinde konuştu.

BEN BÖYLE TAZİYE GÖRMEDİM

Altan konuşmasının devamında “Babam yaşam biçiminde de bütün muhatap olduğu herkesle çok samimi ve derin bir ilişkiyi anında kuran bir insandı ve çok doğaldı. Bize de söylediği şey hayatta en güçlü duruş veya siyaset 'saydamlıktır' . İçi dışı bir adamdı. Kendi çıkarını düşünmeyen bir adamdı. Ben böyle bir taziye görmedim. Babamı yitirdiğimizden bu yana nereye gittiysem baş sağlığı mesajıyla karşılaştım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!