‘Türkiye barışın güvencesi'

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye barışın güvencesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 00:29

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması kararına tepki göstererek “Türkiye bölgesel ve küresel barışın güvencesidir. Türkiye kendisi için ne istiyorsa komşuları için de aynı şeyi istiyor. Türkiye'yi hesaba katmadan bu bölgede hiç kimse plan yapmasın" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

"ABD Başkanı sorumsuz ve hukuksuz bir kararla Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Bölge gerçekleriyle bağdaşmayan bu karar bizim için yok hükmündedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla olağanüstü bir zirve gerçekleştirildi. Bu zirve de gösterdi ki Kudüs ve Filistinliler yalnız değil. Böyle oldubittilerle Kudüs'ü İsraillilere vermek Amerika'nın hakkı da değil, haddi de değil. Hiç kimse bölgemizde kafasına göre iş tutamaz. Hiç kimse 2 milyarlık İslam dünyasına 'ben yaptım oldu' anlayışıyla hareket edemez.

Bugün Kudüs Başkonsolosluğu olarak faaliyet gösteren misyonumuz, fiiliyatta Filistin devleti nezdindedeki büyükelçi olarak görev yapmaktadır. Daha açık söyleyelim: Kudüs'te ikamet eden büyükelçimiz Filistin nezdindeki büyükelçimizdir. Bizden başka da Kudüs'te büyükelçilik seviyesinde Filistin için bir misyon açan yoktur. Olay bu kadar nettir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!