Türkiye ayaÄŸa kalktı ama o polis yaÅŸananları hatırlamıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ayağa kalktı ama o polis yaşananları hatırlamıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 09:33

Gezi Parkı eylemleri sırasında İzmir, Kordon'da deniz kenarında oturan bir genç kızın saçını çektiği için açığa alınan Çevik Kuvvet polisi, o anı hatırlamadı. Müfettişlerin kendisine gösterdiği Türkiye'yi ayağa kaldıran fotoğrafı görünce hayretler içinde kaldığı ifade edilen polis memurunun ilk tepkisi, "Bu ben miyim ? Olanları hatırlamıyorum. 20 saat boyunca uykusuz, ayakta ve görev başındaydım" oldu.

Haberin Devamı

İzmir'de geçtiğimiz haftalarda, Gündoğdu Meydanı’nda polislerle eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Polis biber gazı ve cop kullanırken, gruptan da polise taş atıldı. Polis kendilerine direnen gençleri dağıttı. Bu sırada Kordon’da rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı belirtilen birkaç genç de polis coplarından nasibini aldı. 3 polis buradaki gençleri copladı. Biri de orada bulunan genç bir kızın saçından çekti. Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden oldu. Bu olaya karışan 3 Çevik Kuvvet polisinin kimliği kask numaralarından belirlenerek haklarında soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

Polisin orantısız güç kullandığı iddialarını araştırmak üzere İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın talebiyle şehre gelen Mülkiye ve Polis Baş müfettişleri, inceleme başlattı.  Açığa alınan polis memurlarının ifadesine başlandığı sırada ise müfettişlerle polis bir polis memuru arasında ilginç bir diyolog yaşandı. Müfettişler, gazetelere ve tv'lere yansıyan, saç çekme görüntülerini göstererek, bu olayın nasıl geliştiğini sordu.

Sahilde oturan genç kızın saçını çektiÄŸi belirtilen polis memuru fotoÄŸrafları gördüğünde verdiÄŸi ilk tepki şöyle oldu: "Bu ben miyim ? O anı hatırlamıyorum"  Ä°fade sırasında oldukça üzgün olduÄŸu ifade edilen, genç kızın saçını çektiÄŸi için de oldukça piÅŸman olduÄŸu belirtilen polis memurunun en dikkat çekici sözleri ise ÅŸunlar oldu: "20 saat boyunca uykusuz, ayakta ve görev başındaydım. Bu yaÅŸananları hatırlamıyorum bile"Â
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!