Türkiye -30'u gördü

Güncelleme Tarihi:

Türkiye -30u gördü
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 13:29

Sıcaklıklar, iç kesimlerde 1 ila 3, Orta ve Doğu Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacak, güneydoğu bölgelerde ise 3 ila 5 derece artacak. Sivas ve Konya'da 4 gün boyunca aralıksız kar yağışı bekleniyor. Hakkari'de ise gece sıcaklık -30'lara düştü.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hatay çevreleri yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Tekirdağ, Bilecik, Bursa çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar kuzey ve kuzeydoÄŸu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.Â

KUVVETLÄ° RÃœZGAR, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haberin Devamı

BAZI Ä°LLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve yağmurlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.(7)

ANKARA: Çok bulutlu, yağmur ve zamanla karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren yüksekleri yer yer kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yüksek kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.(3)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.(9)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı.(16)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

ERZURUM: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.(-1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(5)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Tekirdağ ile zamanla Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ: Çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Hatay çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Isparta ile Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Isparta çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinde bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, bölgenin kuzeyi ile yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin kuzeyi karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!