Türkeşler'in miras kavgası bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkeşlerin miras kavgası bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in, ölmeden önce gittiği Almanya'dan Türk Kurultayı için 625 bin mark getirdiği ve bu paranın kaybolduğu iddiaları, MHP ve Türkeş Ailesi'nde bitmek bilmeyen sert tartışma ve suçlamalara neden oluyor. Seval Türkeş, kayıp para konusunda kendisini suçlayan üvey kızı Selcen Homriş'in eşi Hami Homriş'in avukatı Lale Cander hakkında, dün 2 milyarlık tazminat davası açtığını duyurdu. Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Seval Türkeş, 625 bin mark ile ilgili kendisinin hiçbir bilgisi bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Kocam merhum Alparslan Türkeş ile Almanya'dan dönünce ben İstanbul'dan hemen Ankara'ya döndüm. Onun Türk Kurultayı ile ilgili işleri olduğu için İstanbul'da kaldı ve benden bir kaç saat sonra gece saat 01.00 gibi eve geldi. Eve ne bir para getirdi, ne çanta. Zaten, bilenler iyi bilir, parti işleri ile aile işlerini birbirine hiç karıştırmazdı. Partinin parasını eve getirmesi de mümkün değil. Bu MHP'yi bölmek için yapılan siyasi bir komplodur.''

Türkeş'in Almanya'dan para getirip getirmediğini ve varsa bu paranın akıbetini bilmediğini vurgulayan Seval Türkeş, ‘‘MHP'yi, merhumu ve şahsımı hedef alan bu iddiaları savunanlar, ortaya belge koymalıdırlar. Bu, ahlaka ve ülkücü töreye uymayan tartışmalardan sonra, yarın halkın karşısına çıkıp da nasıl oy isteyecekler. Yazık..'' diye konuştu. Oğul Tuğrul Türkeş ise bu konuda konuşmak istemediğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!