Turkcell, HP, Nokia ve "Visual Radio"

Güncelleme Tarihi:

Turkcell, HP, Nokia ve Visual Radio
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

Turkcell, "Visual Radio" servisini abonelerine sunmak için Nokia ve HP ile anlaşma imzaladı. Servis sayesinde artık cep telefonlarında sadece radyo dinlemekle kalınmayacak, aynı zamanda yayın içeriğiyle ilgili içerik telefona indirebilecek ve yayında sorulan sorulara cevap verebilecek..

Haberin Devamı

Cep telefonlarının radyo dinleme işlevine paralel olarak, dinlenen şarkının ve şarkıcının isminin ya da resminin görülmesini sağlayan ve yayın içeriğiyle ilişkili görüntülerin cep telefonuna indirilmesine olanak tanıyan görsel ve etkileşimli radyo servisi "Visual Radio" için, Turkcell, Nokia ve HP arasında anlaşma imzalandı.

Nokia tarafından geliştirilen ve HP tarafından sunulan Visual Radio teknolojisi, sağladığı etkileşimli içerik ve hizmetlerle FM radyoya yeni bir boyut kazandırıyor. Visual Radio ile telefonlarından FM radyo kanallarını dinleyen cep telefonu kullanıcılarına yayın içeriğiyle ilgili bilgi ve görüntüler de etkileşimli bir ortamda eşzamanlı olarak gönderiliyor.

Türkiye'de ilk kez sunulacak Visual Radio servisi sayesinde Turkcell aboneleri radyo yayınıyla ilgili içeriği telefonlarına indirebilecek, çalan şarkıyla ilgili ayrıntılı bilgi alabilecek ve radyoda sorulan sorulara cevap verebilecekler. Visual Radio ayrıca telefonda kişisel bir arşiv oluşturmaya da olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Dünyada Visual Radio servisiyle ilgili çalışmalar yürüten yenilikçi GSM operatörleri arasında yer alan Turkcell, aynı zamanda Avrupa'da servisi ilk sunan operatörlerden biri olacak.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, cep telefonunun işlevlerindeki değişimin bir parçası olan Visual Radio'nun Turkcell abonelerinin hayatına yeni bir renk getireceğini söyledi. Serdar, "Nokia ve HP gibi iki küresel devle işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Turkcell'in ilk olarak geçtiğimiz Bilişim fuarında tanıttığı Visual Radio servisinin 2006 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!