Türkçe konuÅŸan ülkelerin modelleri yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkçe konuşan ülkelerin modelleri yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2001 14:34

Türkçe Konuşan Ülkeler Best Model yarışması bu akşam Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılıyor. Yarışmaya Türk pop müziğinin "süper starı" Ajda Pekkan ile Ege de şarkılarıyla renk katacak. Gecede Kültür Bakanlığı Mehter Takımı'nın da bir gösterisi yeralıyor.

Haberin Devamı

Bakü Cumhuriyet Sarayı'nda düzenlenecek yarışmaya, evsahibi ülke Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye, KKTC, Tataristan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan ile Ä°pek Gürcistan'dan yarışmacılar katılıyor. Azerbaycan ve Türkiye Kültür Bakanlıkları'nın da katkılarıyla  düzenlenen organizasyon çerçevesinde,  Kültür Bakanlığı'nın 28 kiÅŸilik mehter takımının da bir gösteri sunması planlanıyor.Â


Yarışmada, 5 ülkenin 9 modacısının koleksiyonları mankenler tarafından sunulacak. Türkiye'den Faruk Saraç'ın padişah kıyafetleri, Cem İpekçi'nin cariye kıyafetleri defilesi yapılacak.  

Yarışmaya ayrıca, aralarında Ajda Pekkan ve Ege'nin de bulunduğu 2 ülkeden 5 sanatçı ve evsahibi ülkenin tanınmış sanatçıları katılacak.  
     
AJDA: "AZERİ TÜRKÜLER SÖYLEMEK İSTİYORUM"  
     
Türkçe KonuÅŸan Ãœlkeler Best Model Yarışması için Bakü'ye giden Ajda Pekkan, Azeri müziÄŸini çok sevdiÄŸini belirterek, bundan sonraki albümlerinde mutlaka Azeri türkülerinin de yer almasını istediÄŸini söyledi.Â

Haberin Devamı

Yeni albüm çalışmalarında Azeri türkülerine mutlaka yer vermek istediğini ifade eden Pekkan, 2002 yılı içinde Azerbaycan Kültür Bakanı Polad Bülbüloğlu, sanatçı Ege ve kendisinin, Okan Tapan tarafından hazırlanan plakta buluşacaklarını ve bu konuda yürütülen ortak çalışmaları olduğunu söyledi. 
 
Sanat ve özel yaşamıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pekkan, beste yapıp yapmadığının sorulması üzerine,   "Benim için beste yapmak çok zor. Ben yorumcuyum ve sanatçıyım, bana gelen besteleri en güzel şekilde yorumlamak benim işim. Azeri bestekarlar ile de diyaloglara ihtiyaç var. Azeri parçalara bayılıyorum. Besteler gelsin seve seve değerlendiririm" dedi.

Pekkan, Türkiye'de yabancı parçaları Türkçe'ye uyarlayan ilk sanatçının kendisi olduğunu da belirterek, "Modayı çok seven ve sosyal faaliyetleri fazla olan birisiyim. Ajda Pekkan`ı tek başına temsil etmek kolay değil, ama ben bunu yapıyorum. Bugüne kadar benim tarzımda olup da benim ölçülerime yetişen olmadı" diye konuştu. 
 
Pekkan, bir gazetecinin, estetik ameliyatlar hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine, "Estetik, sesimi daha da güzelleştiriyor. Sesimin güzelliğiyle ve görüntümle buradayım. Estetiği, saçınızın modelini ve kıyafetinizi değiştirmek gibi yorumlayın. Estetik yaptıran tek ben değilim" dedi.

Haberin Devamı

Basın toplantısına katılan pop müziği sanatçısı Ege de, Azeri parçalarını severek dinlediğini ve bunlara Türkiye'de büyük ilgi duyulduğunu belirterek, bu konuda her zaman çalışma içinde olacaklarını söyledi.
  
Ege, Türkiye'de müzik endüstrisinin henüz tam olarak oluÅŸmadığını ve müzik savaşı yaÅŸandığını belirterek, "Her yıl 400 ayrı sanatçıyeni albüm çıkartıyor" dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!