Türkçe iftar duası telif hakkına takıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkçe iftar duası telif hakkına takıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2005 02:02

TRT’nin her ramazanda yer verdiği iftar duası, seslendiren Nur Subaşı’nın telif hakları için mahkemeye başvuracağını söylemesi üzerine yayından kaldırıldı.

TRT Dini Yayınlar Programları Müdürü Adem Özkan, konuyla ilgili olarak Nur Subaşı’nın yayınların devam etmesi halinde geçmiş yıllardaki yayınlar da dahil olmak üzere telif ücretini isteyeceğini ifade etti. Özkan, Dr. Faruk Ermemiş tarafından kaleme alınan dua programının Subaşı tarafından her yıl izinsiz yayınlandığını da gerekçe gösterdiğini söyledi. Özkan şöyle dedi:

Faruk Ermemiş’in yazdığı iftar duası yerine, Senai Demirci’nin yazdığı ve Engin Noyan’ın seslendirdiği Esma, Allah’ın 99 ismi duasını yayınlayacağız.

Vatandaş Hakları Derneği de, 30 yılı aşkın bir zamandan beri TRT’de okunan, duanın yeniden okunması için çağrıda bulundu. Konuyla ilgili olarak birçok vatandaşın dernek aracılığı ile TRT yetkililerine ‘duamızı istiyoruz, bizi bu güzel duadan mahrum etmeyin’ şeklinde çağrı yaptığı ifade edildi. Nur Subaşı’nın seslendirdiği iftar duasının metni şöyle: ‘Allah’ım Senin rızan için oruç tuttum, Sana inandım, Sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım. Ey, bağışlaması bol Rabb’im; beni, ailemi, milletimi, devletimi ve inananları koru. Rahmetini, yardımını esirgeme ülkemizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter. Amin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!