'Türkbükü Venedik gibi olacak'

Güncelleme Tarihi:

Türkbükü Venedik gibi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 15:36

Bodrum'un Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, esnafın “Etiler”diye tabir ettiği bölgede bulunan iskelelerin yıkılıp yeni düzenleme yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Bodrum'un Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Türkbükü sahilinde esnafın “Etiler” diye tabir ettiği bölgenin
“Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yeniden düzenleneceğini söyledi.


Projenin tamamlanmasının ardından esnafın işlerinde de düzelme olacağını savunan Kaynar, şu bilgileri verdi:
“Bu bölge için hazırlanan proje geçen ay meclis toplantımızdan geçti. Yakın bir zamanda başlayacağımız proje yaklaşık 3 milyon dolara mal olacak. Proje pahalı olduğu için oradaki işletmelerle toplantı yapıp yardım isteyeceğiz ve onlara projeyi anlatacağız. Mevcut iskeleleri ise proje için kullanmaya çalışacağız. Proje için bölgede bulunan 12-13 iskeleyi yıkıp yerine ahşap yürüme yolları, yürüme alanları, güneşlenme alanları, indirme bindirme iskeleleri ve çeşitli platformlar kuracağız. Türkbükü'nü Venedik gibi yapacağız.”

Haberin Devamı

Kaynar, Türkbükü'nde orta gelirli vatandaşların işletmelerinin bulunduğu alanda yapılan düzenlemelerin esnafın satışını artırdığını söyledi.

Kaynar, “Yeni düzenleme yapıldıktan sonra Türkbükü'ne gelen ziyaretçilerden teşekkür yazıları geldi, bizi tebrik ettiler. Esnaf, geçen seneye göre daha fazla iş yaptı. İlk başta projeyi anlayamadılar ama proje tamamlandıktan sonra esnafta memnun kaldı”diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!