Türkbank Davası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Türkbank Davası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Leyla KARAKOÇ-Ayşegül USTA-Cüneyt Söz/İSTANBUL - Türk Ticaret Bankası ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılanan Erol Evcil'in polis sorgusu sırasında banda alınan ifadelerini teyp olmadığı için dinleyemeyen mahkeme, kasetleri TRT'ye göndererek çözümlerin beklenmesi için duruşmayı ertelendi.

İstanbul 6 No.lu DGM'deki bugünkü duruşmaya tutuksuz sanık Korkmaz Yiğit ile Malki cinayeti davasında tutuklu olan, bu davanın tutuksuz sanığı Erol Evcil katıldı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Mehmet Kocabaş, Hayyam Garipoğlu, Yavuz Ataç, Mehmet Emin Cankurtaran, Attila Yıldırım, Duran Akbulut ve Aydoğan Semizer ise gelmedi.

Mahkeme Başkanı, Erol Evcil'in Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin kasetlere kaydedildiğini belirterek, bu kasetlerin dinlenmesi amacıyla mahkeme heyeti ile avukatların daha önce toplandığını kaydetti. Ancak teyp bulunamadığı için kasetlerin dinlenemediğini belirten Karagül, çözüm yapılması amacıyla TRT İstanbul Radyosu'na gönderilen kasetlere ilişkin raporun ise henüz mahkemeye ulaşmadığını bildirdi.

Mahkeme Heyeti, kaset çözümlerine ilişkin raporun beklenmesi ve rapor geldikten sonra mütalaa için dosyanın DGM Cumhuriyet Savcısı Mehmet Süslü'ye verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Beş dakika süren duruşmada sanıklar hiç söz almazken Erol Evcil fotoğraflarının çekilmesinden rahatsız oldu. Evcil, cezaevi aracına bindirilirken Ümraniye Cezaevi aracında duruşma için bekletilen terör davası sanıkları ``Çeteler halka hesap verecek'' diye slogan attılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!