Türkan Saylan 5. sanat ve bilim ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Türkan Saylan 5. sanat ve bilim ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 02:07

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin, 2010 yılından bu yana her yıl Türkan Saylan'ın adını ve anlayışını yaşatmak için verdiği Bilim ve Sanat Ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

İş Sanat Kültür Merkezi'nde dün akşam yapılan “Türkan Saylan Anma ve Ödül Gecesi"nde, Sanat dalında “Öykü", Bilim dalında da “Halk Sağlığı" alanlarında ödüle değer bulunan eserler açıklandı.
Sanat dalında, Sezer Ateş Ayvaz, Prof. Dr. Aysel Çelikel (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına), Nursel Duruel, Emine Birsen Ferahlı, Turhan Günay (Seçici Kurul Başkanı), Selim İleri ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu'dan oluşan Seçici Kurul, oybirliği ile ödülü Erendiz Atasü ve Behçet Çelik arasında paylaştırdı. Seçici Kurul, ödülü, Erendiz Atasü'nün “Kızıl Kaya", Behçet Çelik'in “Kaldığımız Yer" adlı öykü kitaplarına verdi.
Bilim dalında da, Prof. Dr. Aysel Çelikel (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına), Prof. Dr. Tacettin İnandı, Prof. Dr. Mithat Kıyak, Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, Prof. Dr. Ayşe Yüksel'den (Seçici Kurul Başkanı) oluşan Seçici Kurul, Halk Sağlığı alanındaki ödülü Doç. Dr. Hatice Şimşek Keskin ve arkadaşları tarafından yapılan “Yaşlılarda Gıda Güvensizliği, Malnütrisyon Varlığı ve Malnütrisyonla İlişkili Etmenler; Topluma Dayalı Kesitsel Bir Çalışma" başlıklı araştırmaya verdi.

Türkan Saylan 5. sanat ve bilim ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı


Erendiz Atasü ve Behçet Çelik, ödüllerini ÇYDD Yönetim Kurulu üyesi Nihal Kızıl'dan; Doç. Dr. Hatice Şimşek Keskin de ÇYDD Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel'den aldı.
Sunuculuğunu Gülsen Tuncer'in yaptığı gecede, yönetmenliğini Nurdan Arca'nın gerçekleştirdiği “Türkan Saylan Anlatıyor" belgeseli gösterildi, ayrıca gazeteci-yazar Candaş Tolga Işık, Türkan Saylan'ı anlattığı “Hocam" başlıklı yazısını okudu.Ödül töreni, Cihat Aşkın ve Mehru Ensari'nin keman ve piyano resitali ile sona erdi.

Türkan Saylan 5. sanat ve bilim ödülleri sahiplerini buldu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!