Türk-Yunan belediye başkanları işbirliği için buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk-Yunan belediye başkanları işbirliği için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2005 12:28

Kuzey Ege'deki 12 ilçe ve belde belediye başkanıyla Yunanistan'dan 12 adanın belediye başkanları, Dikili Belediyesi'nin organizasyonunda, kültürel ve ekonomik işbirliği amacıyla biraraya geldi.

Haberin Devamı

Ege'nin iki kıyısını buluşturan organizasyona, Türkiye'den Dikili, Foça, Yenifoça, Bergama, Çandarlı, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Güre, Zeytinli, Altınoluk ve Akçay ile Yunanistan'dan Petra, Thermi, Kalloni, Midilli, Evergetoylas, Plomari, Mantamados, Polinitos, Agia, Paraskeyi, Limni ve Atsikis adaları belediye başkanları katıldı.

  

Belediye Başkanları, 3 gün süren organizasyonda, jeotermal, seracılık, kültürel ve sportif işbirlikleriyle ulaşım olanaklarının artırılması, geçişlerde vize kolaylığı sağlanması konularını ele aldı.

  

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yaptığı yazılı açıklamada, iki ülke belediyeleri arasında ilk defa bu ölçekte bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

  

Toplantıların, Ege'ye kıyısı olan kentlerdeki Türk belediyeleriyle Yunan adaları arasındaki turizm hareketliliğini artırmasını umduklarını ifade eden Özgüven, “Hedefimiz, tüm konularda işbirliğine gitmek ve turist sayısında artış sağlamak” dedi.

  

Dikili'nin yanı sıra Bergama'da da temas ve incelemelerde bulunan belediye başkanları, Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper'i makamında ziyaret etti, Allianoi Antik Kenti ile Kale Mahallesi'ndeki tarihi evleri gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!