Türk yönetmenin Almanya başarısı

Güncelleme Tarihi:

Türk yönetmenin Almanya başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın Hamburg kentinde doğan 27 yaşındaki Türk rejisör Fatih Akın'ın gösterime giren yeni filmi ‘‘ İm Juli’’ (Temmuzda) Alman sinemaseverlerin büyük ilgisini çekti. Fatih Akın, geçen yıl ilk filmi ‘‘Kurz und Schmerzlos’’la (Kısa ve Acısız) Bavyera'nın en büyük sinema ödülünü kazanmıştı. Filmin erkek oyuncusu Mehmet Kurtuluş da 39'uncu Uluslararası Selanik Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı.

Bir yol filmi

Fatih Akın'ın ‘‘Temmuzda’’ adlı son filmi büyük ilgi gördü. Bir ‘‘yol filmi’’ olan ‘‘Temmuzda’’da Moritz Bleibtreu ve Christiane Paul başrolü paylaşıyor. Filmde Türk oyuncular da rol alıyor.

ALMANLAR, genç Türk yönetmeni Fatih Akın'ın'ın başarısını alkışlıyor. İlk filmi ‘‘Kısa ve Acısız’’la Bavyera Oscarı'nı kazanan Fatih Akın'ın yeni filmi ‘‘Temmuzda’’ gösterime girdiği ilk gün büyük ilgiyle karılaştı. Almanya'nın en çok okunan haftalık dergilerinden Stern ise, televizyon ekinde Fatih Akın'ı ve filmini kapak konusu yaptı. Stern, Fatih Akın hakkında ‘‘Bu genç adamda keşfedilecek daha çok şey var. İzlemeye devam edin’’ diye yazdı.

Fatih Akın'ın ‘‘İm Juli’’ (Temmuzda) adlı filminde, Moritz Bleibtreu ve Christiane Paul gibi tanınmış Alman oyuncuların yanı sıra, İdil Üner ve Mehmet Kurtuluş gibi Türk asıllı oyuncular da rol aldı. Film, Almanya'da bir Türk kızına aşık olan ve onun peşi sıra Hamburg'tan İstanbul'a yola çıkan, bu arada Doğu Avrupa ülkelerinde farklı olaylar yaşayan bir Alman gencinin hikayesini anlatıyor.

Filmin senaryosunu da hazırlayan Fatih Akın, çocukluğunda ailesiyle birlikte her yıl yaz tatilinde filmde gösterilen güzergahı kat ettiklerini belirtti ve konuyu belirlerken bu yaşantısından esinlendiğini söyledi. Filmlerinin halklar arasındaki yakınlaşmaya katkıda bulunabileceğini kaydeden Fatih Akın, ‘‘Güzel olan her şey çeşitlilikten kaynaklanır’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!