Türk ve Ermeni tarihçiler nihayet masaya oturuyor

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Ermeni tarihçiler nihayet masaya oturuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2008 00:00

Türk Tarih Kurumu (TTK) Ermeni Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, bazı Ermeni tarihçilerle 1915 olayları konusunda Ankara’da görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Prof. Çiçek, "Mart ya da Nisan ayında ’Adana olayları’yla ilgili olarak da Ermeni tarihçilerle Türkiye’de ortak bir panel düzenleyeceğiz. Bu panele Ara Sarafian, Garabet Moumdjian ve Khatchig Mouradian gibi Ermeni tarihçiler de katılacak" dedi. Prof. Çiçek, şöyle konuştu:

"Bir ay kadar önce Ermeni tarihçi Ara Sarafian TTK’ye geldi. Ayrıca diasporaya bağlı başka Ermeni tarihçiler de kurumu ziyaret etti. Onlarla 1915 olaylarına nasıl bakılması gerektiğini konuştuk. Bu görüşmelerde bir prensip karar aldık. Asla ’soykırım’ sözcüğünü kullanmıyoruz.

Mart ya da Nisan ayında ’Adana olayları’yla ilgili olarak da Ermeni tarihçilerle Türkiye’de ortak bir panel düzenleyeceğiz. Bu panele Ara Sarafian, Garabet Moumdjian ve Khatchig Mouradian gibi Ermeni tarihçiler de katılacak."

Prof. Çiçek, Ermeni meselesiyle ilgili hem hükümetin hem de TTK’nın adımlar attığını kaydederek, "Bu adımların belli aşamaya geldiğine inanıyoruz. Kampanya, bu olumlu adımları ne yazık ki baltalıyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!