Türk Telekom hisseleri işleme açıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom hisseleri işleme açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 15:30

Geçtiğimiz günlerde halka arzı tamamlanan Türk Telekom’un hisseleri bugün itibariyle borsada işlem görmeye başladı. "TTKOM koduyla işlem gören Türk Telekom için borsada açılış töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

İMKB’nin İşlem Salonu’nda düzenlenen gong çalma töreninde, Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany’nin gonga vurmasıyla borsa seansı açıldı.

Bu yıl dünyanın beşinci büyük halka arzı olan ve 3.9-4.7 YTL fiyat aralığı belirlenen Türk Telekom halka arzında hisse başına fiyat 4.60 YTL olarak gerçekleşti. Hisselerin yüzde 15’i toplam 1.9 milyar dolara (2.4 milyar YTL) satıldı ve bu miktarın 1.15 milyar doları yabancı, 767 milyon doları ise yerli yatırımcıdan elde edildi. Yerli yatırımcılar 4,7 kat, yabancı yatırımcılar ise 4,3 kat talepte bulundu. Halka arza küçük yatırımcının büyük ilgi göstermesi sebebiyle 10 bin YTL’ye kadar hisse talep eden tüm yerli yatırımcıların talebi karşılandı. Yüzde 35 olan yerli yatırımcı payı yüzde 40’a çıkarıldı. Ayrıca, bu dönemde yasal kurallar gereği hisse alamamış olan kişiler hisseler borsada işlem görmeye başladıktan sonra hisse alabilecek. Öte yandan, halka açılan hisselerin yüzde 5.92’si toplam 5960 Türk Telekom çalışanı tarafından alındı.

Haberin Devamı

"BÜYÜK İLGİ GÖRDÜK"

Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany, halka arza ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün bizim için çok önemli bir gün. Hisselerinin yüzde 15’i halka ait olan ve borsada işlem gören bir şirket olduk. Bu süreçte hem yurtiçi hem de yurtdışı yatırımcılardan büyük ilgi gördük. Tek ve büyük bir ekip olarak şirketimizin teknoloji, strateji, hukuk ve regülasyon, ürün ve hizmetler, satış, pazarlama ve müşteri ilişkilerinin yanı sıra insan kaynakları gelişimi ve eğitim dahil her açıdan transformasyonu ve gelişimi için çalışmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda bilişim teknolojisi alanındaki şirketlerimize büyük destek vereceğiz ve ürün ve hizmetlerini uluslararası pazarlara ihraç etmelerine yardımcı olacağız.”

HİSSELER NASIL HAREKET ETTİ?

Türk Telekom hisseleri 4.60 YTL'den işleme başlamasının ardından önce çok hızlı bir şekilde 4.48'e kadar düştü, ardından aynı şekilde hızla toparlandı. İlk seansta ağırlıklı olarak 4.60 YTL-4.62 YTL'den işlem gören hisse seansı 4.60 YTL'den tamamladı. İkinci seansta da benzer bir hareket izlenirken, Türk Telekom hisseleri çok kısa bir süre için 4.64'e yükseldi. Kapanış ise yüzde 0.43 primle 4.62 YTL'den gerçekleşti.   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!