Türk şüphelinin bilgisayarından çıkan video İspanya'yı korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Türk şüphelinin bilgisayarından çıkan video İspanyayı korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 17:58

İspanyol yetkililer, El Kaide üyesi oldukları şüphesiyle geçen hafta gözaltına alınan kişilerden Cengiz Yalçın’ın bilgisayarında ele geçirilen bir videoyu kamuoyuyla paylaştı.

Haberin Devamı

Videoda uzaktan kumandalı bir model uçağın kırlık bir yerde uçtuğu görülüyor. İlerleyen saniyelerde uçaktan yere bir şey atılırken görüntüdeki tepenin arkasında bir patlama yaşanıyor. Sırtı dönük bir erkek de patlamanın olduğu yere koşmaya başlıyor.

 

İspanya İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, videonun uçağın bir patlayıcı taşımak için tasarlandığına ve bir saldırı için kullanılacağına işaret olduğunu belirtti.

 

İŞTE O VİDEO / WEB TV

 

Ülke medyasında hafta başında yer alan haberlerde, şüphelilerin hedefinin İngiltere toprağı sayılan Cebelitarık’taki bir alışveriş merkezi olduğu ve saldırının amacının Londra Olimpiyatları sırasında tartışma yaratmak olduğu belirtilmişti.

 

Haberin Devamı

Video, Yalçın’ın Cebelitarık sınırında bulunan İspanyol şehri La Linea de Concepcion’da bulunan evinde bulundu. Bilgisayarda oynatılan bir görüntünün cep telefonu kamerası benzeri bir cihazla yeniden çekilmiş hali gibi görünen videoda ayrıca sözcünün ne olduğunu açıklamadığı sözlü yorumlar yer alıyor.

 

ÜÇ TANE DE FOTOĞRAF BULUNDU

İçişleri Bakanlığı ayrıca Yalçın’ın dairesinde çekilmiş üç fotoğraf bulunduğunu açıkladı. Fotoğraflarda bir yatağın altında gizli bir odaya giden bir kapı olduğu, bulunan odanın boş olduğu belirtildi.

 

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

 

Cadiz polisinin operasyonunda Yalçın’ın yanı sıra Çeçen oldukları belirlenen Eldar Magomedov ve Muhammed Ankari Adamov da gözaltına alınmıştı. Yetkililer Yalçın’ın evinde bir otobüsü havaya uçuracak kadar patlayıcı bulunduğunu belirtmişti.

 

Yalçın ilk ifadesinde, evinde bulunan patlayıcı maddelerden haberdar olmadığını vurgulayarak, “Evde aramalar yapılırken ben yoktum, herhangi biri onu koymuş olabilir” demişti. Yalçın’ın evinden çıkan üç model uçağı da “Kişisel olarak ilgim var ayrıca hobi olarak çocuğuma aldım” diyerek açıkladığı bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!