Türk profesör, bir haftadır Kolombiya'da kayıp... Pasaportu otel odasında bulundu

Güncelleme Tarihi:

Türk profesör, bir haftadır Kolombiyada kayıp... Pasaportu otel odasında bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2018 12:07

Kolombiya polisi, bir haftadır kayıp olan Prof. Dr. Ramazan Gençay’ın yanında görülen son kişiyi arıyor. Gençay’ın kaybolduktan sonra kredi kartının kullanıldığı ve pasaportunu otelde bıraktığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Kolombiya’nın Medellin kentine konferans için gelen Prof. Dr. Ramazan Gençay’dan 6 Aralık'tan beri haber alınamıyor. Gençay’ın izini süren Medellin polisi, profesörün en son 6 Aralık 22.30’da kentteki bir salsa mekânının güvenlik kamerasında görüldüğünü tespit etti.

Görüntülerde Gençay’ın henüz kimliği belirlenemeyen kişilerle birlikte olduğu görülüyor. Polis, Gençay’ın 6 Aralık’tan beri kayıp olmasına rağmen, 7-8 Aralık tarihlerinde kredi kartının kullanıldığına dikkat çekti.

Pasaportu otel odasında bulundu

Kanada vatandaşlığı da bulunan Gençay’ın eşi Carole, Kanada basınına yaptığı açıklamada, Gençay’ın pasaportu ve eşyalarının otelde bulunduğunu açıkladı. Kaçırıldığını düşündüğünü söyleyen eşi, Gençay’ın ilaçlarını alamadığından dolayı endişesini getirdi. Carole Gençay, kocasının duygusal karakterli, gezmeyi, salsayı ve yürüyüş yapmayı sevdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Kanada vatandaşlığı da bulunan Gençay hakkında açıklama yapan Kanada Küresel İlişkiler Kurumu, Kolombiyalı yetkililerle iletişim halinde olduklarını açıkladı. Gençay’ın çalıştığı Simon Fraser Üniversitesi yetkilisi Angela Wilson, “Çok endişeliyiz ve umarım kısa sürede bulunur. Üniversitemiz, Gençay’ın bulunması elinden gelen yardımı yapacak” açıklamasında bulundu. Wilson, soruşturma hakkında herhangi bir ek bilgiye sahip olmadıklarını açıkladı.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!