Türk pilotun UFO ile it dalaşı

Güncelleme Tarihi:

Türk pilotun UFO ile it dalaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2001 01:39

İzmir Çandarlı Körfezi'nde eğitim uçuşu yapan iki pilot, UFO'yla karşılaştı. T-37 eğitim jetini UFO'nun üzerine uçuran pilotla UFO arasında it dalaşı yaşandı. 30 dakika süren yan yana uçuş sırasında radarlarla saptanamayan cisim, müthiş bir hızla kayboldu.

Türk Hava Kuvvetleri'nin iki pilotu, eşine az rastlanan bir olayın tanığı oldu. 122'nci filoya bağlı bir T-37 tipi jet eğitim uçağı, İzmir Çandarlı Körfezi açıklarında yaklaşık yarım saat boyunca bir UFO ile it dalaşı denilen taktik savaş oyunları yaptı. Pilot Üsteğmen İlker Dinçer, harekat merkeziyle yaptığı konuşmada uçan cismi şöyle tanımladı:

‘Sıradışı bir durumla karşı karşıyayız.

Huni ile disk arası aşırı parlak, ayaklı ve yüksek süratte uçan bir cisim var.’

Türk havacılık tarihinde ilk kez karşılaşılan ve resmi kayıtlara bu şekilde geçen olay, önceki gün öğle saatlerinde Çandarlı semalarında meydana geldi. Türk Hava Kuvvetleri'ne savaş pilotu yetiştiren İzmir 2'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na bağlı bir T-37, Öğretmen Pilot Üsteğmen İlker Dinçer ve deniz pilot teğmen öğrencisinin yönetiminde saat 12.30 sıralarında eğitim uçuşu yapmak için havalandı.

RADARDA GÖRÜLEMEDİ

Uçak, Çandarlı açıklarına geldiğinde, havada perdövites (motor durdurma) ve intibak hareketleri yapmaya başladı. Bu sırada Üsteğmen Dinçer ve öğrencisi ‘tanımlayamadıkları, disk şeklinde parlak bir hava cismi’ ile karşılaştılar. Dinçer ilk şoku atlattıktan sonra durumu yer kontrole ve Kütahya yakınlarında bulunan ‘Bölge Savaş Harekát Merkezi’ne bildirdi.

Savaş Harekát Merkezi'nden, bu cismin radarda belirlenmesini isteyen Üsteğmen Dinçer, bir süre esrarengiz cismin çevresinde dolaşmaya başladı. Birkaç saniye sonra Savaş Harekát Merkezi'nden yanıt geldi:

‘‘Sizin uçağınızda yüksek hareketlilik belirledik. Ancak etrafta ikinci bir cisim saptanamıyor.’’

UÇAĞI UFO'YA YÖNELTTİ

Bunun üzerine Üsteğmen Dinçer, uçağı esrarengiz cismin üzerine yöneltti. Dinçer'in ifadesine göre, tanımlanamayan hava aracı da uçağa doğru yöneldi.

YAN YANA UÇTULAR

Esrarengiz araç, T-37'nin kanadına yaklaşıp, birlikte uçmaya başladı. Dinçer'in, ‘‘Cisim kanatlara yaklaşıyor. Arkamıza doğru geçti. Ben de tono ile onu önüme alacağım... Şimdi önümüzde, bu resmen bizimle hava muharebesi yapıyor’ sözleri telsizden duyuldu.

UFO, yaklaşık yarım saat uçağın çevresinde manevralar yaptı.

HIZLA KAYBOLDU

Deneyimli bir pilot olan Üsteğmen Dinçer de esrarengiz hava aracının hareketlerine karşılık verdi.

Havada yarım saat boyunca süren ve zaman zaman da tehlikeli manevraları içeren it dalaşı, UFO'nun birdenbire müthiş bir hızla gözden kaybolmasıyla son buldu.

HAVA KUVVETLERİ İNCELİYOR

Çiğli'deki üslerine dönen pilotlar, olayı raporla da amirlerine bildirdiler. İncelenmenin sürdüğü, Hava Kuvvetleri'nde büyük şaşkınlık yaşandığı belirtildi.

Önümüzdeki günlerde olayın, NASA başta olmak üzere uluslararası kuruluşlara intikal ettireceği bildirildi.

Ne zaman nerede görüldü

27 Temmuz 2001: Bir meteor parçası Antalya'nın Alanya ile Gazipaşa ilçeleri arasındaki ormanlık alana düşünce UFO paniği yaşandı. Meteor, tüm aramalara rağmen meteorun düştüğü yer bulunamadı.

16 Haziran 2001: İçel'in Anamur İlçesi'nde görülen parlak gökcismi 21.30'da fark edildi ve saatlerce izlenebildi.

12 Haziran 2001: Gaziantep ve Adana'da görülen esrarengiz gök cisimleri heyecan yarattı. Cisim, Gaziantep'te Yavuzeli yolu üzerinde görüldü. Adana'daki Güzelyalı Mahallesi'nde parlak ışık saçan cisim İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı semalarında 2 saat boyunca görülebildi. İncirlik Üssü'ndeki Amerikalılar, böyle bir gök cismini sistemlerinde göremediklerini açıkladı.

10 Haziran 2001: Uşak'ın Eşme ilçesi Narlı Köyü yakınlarında bir tarlada görüldüğü ve uzaylı olduğu ileri sürülen cisim, geçen haziran ayında uzun süre tartışma konusu oldu.

8 Haziran 2001: Adıyaman'da gece görülen parlak ışıklar saçan gök cismi UFO paniği yaşanmasına neden oldu. Polis kamerasıyla da görüntülenen cismin ne olduğu anlaşılamadı.

1 Haziran 2001: Gaziantep'in Yavuzeli yolu üzerinde 03.30'da görülen esrarengiz gök cismi Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 04.22- 05.02 saatleri arasında kameraya kaydedilip, gazetecilere izlettirildi.

13 Ekim 2000: Edirne'de, Türkiye-Yunanistan sınırlarında birçok kişi UFO olduğu belirtilen ışık saçan 4 cisim gördü. Havsa ve Usunköprü'den de 3 saat görülebilen ışıklı cisimlerin ne olduğu anlaşılamadı.

17 Ocak 1999: Nevşehir'in Avanos İlçesi Özkonak Beldesi'nde gece UFO heyecanı yaşandı. Yüzlerce kişi, gökyüzünde parlak mavi ışık saçan esrarengiz cismi 40 dakika izledi.

UFO nedir?

UFO, İngilizce ‘Undefined Flying Object’in (Tanımlanamayan Uçan Cisim) kısaltılmışı. Uzaydan geldiği öne sürülen hava araçlarını tanımlamak için kullanılıyor. Ve UFO tartışmaları, yüzyıllardan bu yana insanları meşgul ediyor. Türkiye dahil, dünyanın birçok yerinde, zaman zaman UFO gördüğünü iddia edenler, uzaydan gelen başka canlıların dünyamızda olduğuna inanıyor. Ancak, bugüne kadar hiçbir ciddi bilim adamı ve bilimsel kuruluş, yeryüzünde UFO'ya kesin olarak rastlandığını kanıtlayabilmiş değil.

Kapadokya'da da UFO heyecanı

Turistik ve doğal güzellikleriyle dünyanın ilgi odağı Kapadokya'da da UFO heyecanı yaşandı. Nevşehir'in Ürgüp İlçesi 370 Evler'de yaşayan Hasan Topatan ve Nebi Kolay aileleri, gece yarısı balkonda otururken, Aktepe mevkii üzerinde geniş ışıklar saçan ve ortasında büyük parlaklık olan cisim gördüklerini iddia ettiler. 5 saniye kadar görülen cismin sonra hızla kaybolduğunu belirten Nebi Kolay, şunları söyledi: ‘‘Balkonda oturuyorduk. Birden uzakta parlak bir cisim gördük. Yaklaşık 5 saniye görülen cisim sonra ortadan kayboldu.Ufo olduğunu tahmin ediyoruz’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!