Türk öğrenciler ABD'de lobi kurdu

Güncelleme Tarihi:

Türk öğrenciler ABDde lobi kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Küntay

ABD'nin Florida eyaletindeki üniversitelerde okuyan Türk öğrenciler, dernek çatısı altında birleştiler. 22 Türk öğrenci derneğinin temsilcileri, Burak Küntay'ı Florida Türk Öğrenci Derneği Genel başkanlığı'na seçtiler.

ABD'nin Florida eyaletindeki üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin dernek çatısı altında birleşmesi, son derece olumlu karşılandı ve diğer eyaletlerdeki öğrencileri de harekete geçirdi. Florida'daki 22 Türk öğrenci derneğinin oluşturduğu Florida Turkish Student Association'un (Florida Türk Öğrenci Derneği) Genel Başkanı Burak Küntay, derneğin büyük bir lobinin ilk aşaması olduğunu söyledi. Florida Atlantic University 2'nci sınıf politika bölümü öğrencisi olan Burak Küntay, Eski turizm bakanlarından, Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Barlas Küntay'ın oğlu. Burak Küntay, amaçlarının ilk önce çevre eyaletlerdeki, daha sonra da tüm ABD'deki öğrencileri birlik çatısı altında toplamak olduğunu söyledi.

Türk öğrencilerin yurt dışında, ilk kez bu boyutta bir dernek kurduklarını belirten Küntay, üyelerinin şu anda 1000 civarında bulunduğunu söyledi. Yola, Florida Atlantic University'de okuyan 55 civarındaki öğrenciyle çıktıklarını ve kısa sürede bu rakama ulaştıklarını anlatan Küntay, dernek olarak Türk öğrencilere askerlikten okul sorunlarına kadar, birçok konuda yardım sağlayacaklarını da belirtti. Florida'daki Türklerin derneklerine büyük destek verdiğini vurgulayan Burak Küntay, ‘‘Ümidimiz, bu derneğin Amerika Türk Öğrenci Birliği'ne ilk adım olmasıdır’’ diye konuştu. Diğer ülkelerin öğrencilerinin ABD'de çok sıkı bir dernekleşme ağı kurduklarını, lobileştiklerini belirten Küntay, ‘‘Biz de bir güç oluşturabilmek için, aynı yolda hareket ettik. Florida'daki 22 Türk öğrenci derneğinin katılımıyla bir çatı altında birleştik’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!