Türk Metal: Ergenekon içinde değiliz

Güncelleme Tarihi:

Türk Metal: Ergenekon içinde değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 00:00

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Kimse sendikamızı yürütülmekte olan bir soruşturmanın unsuru olarak görmesin, göstermesin” dedi.

Sendikayı hedef gösteren kasıtlı-haksız yayınlar yapıldığını savunan Kavlak, “Bu tür yayınlar, haklarını ve davalarını üstlendiğimiz insanları üzmekle kalmayıp, onlar için sürdürülen hak ve ekmek mücadelesine de zarar veriyor” diye konuştu. Kavlak, şunları söyledi:

Hedefimiz işçilerin hakları

Ergenekon ismiyle bilinen bir iddianameden alınan ve sadece iddialara dayanılarak yapılan haberleri kamuoyu nezdindeki itibarımıza saldırı sayıyor, şiddetle, nefretle kınıyoruz. Biz bu saldırıyı hak etmiyoruz. Çünkü biz sendika olarak, hiçbir zaman bu soruşturmanın kapsama alanı içinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Bu şekilde anılmak da istemiyoruz.

Türk Metal olarak bu iddianamenin tamamen dışındayız. Sendikamızın yaptığı bazı harcamaları ‘sendika dışı faaliyet’ olarak gösterdiler. Oysa bu haberlerde adı geçen kişi ve kuruluşlara yapılan ödemeler, faturalarla belgeli, yasal ve zorunlu ödemeler. Sendikamızın ‘sendika dışı faaliyetler’ şeklinde ifade edilen tek kuruş harcaması yok. Biz sendikamızın tüm harcamalarını, tüm muhasebe kayıtlarını 2002’den itibaren yeminli mali müşavirin denetimlerine tabi tuttuk ve geçer not aldık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!