Türk Mapa-Cengiz Konsorsiyumu Bulgaristan'da otoyol inşa edecek

Güncelleme Tarihi:

Türk Mapa-Cengiz Konsorsiyumu Bulgaristanda otoyol inşa edecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 16:16

Türk Mapa-Cengiz Konsorsiyumu, Bulgaristan'da 137 milyon 381 bin Euro bedelle kazandığı ihalede, 19 kilometrelik otoyol inşa edecek.

Bulgaristan Karayolları Ajansı Veselin Georgiev, imza töreninde yaptığı konuşmada, 4. Avrupa transit koridorunun bir bölümünü oluşturan Lülin Otoyolu'nun, başkent Sofya'nın çevre yolunu Daskalovo Kasabası'na bağlayacağını söyledi.
Georgiev, zor bir güzergahtan geçen Lülin Otoyolu üzerinde toplam 6 kilometre uzunluğunda 26 köprü ve viyadük yapılacağını belirtti. Avrupa Birliği ISPA Programı'nın proje finansmanının yüzde 75'ini karşılayacağını, geri kalan bölümünün ise Bulgaristan tarafından finanse edileceğini belirten Georgiev, “Mapa-Cengiz Konsorsiyumu bizim için yeni bir ortak olacak. Çalışmalarının her kademesinin titizlikle izleyip denetleyeceğiz. Projeyi başarıyla sonuçlandıracaklarına inanıyorum” dedi.

Türk Konsorsiyum adına konuşan Vedat Çetintaş da “Bu ortaklık Bulgaristan için yeni olabilir, ancak Türkiye'de iki şirket toplam 800 milyon avro değerinde otoyol yapımına imza atmıştır. Şimdiden Bulgar basınını 36 ay sonra tamamlayacağımız Lülin Otoyolu açılışına davet ediyoruz” dedi.

Bulgaristan Karayolları Ajansı'nca açılan ihale sonrası imzalanan anlaşmaya göre, Türk konsorsiyum, Lülin Otoyolu güzergahında toplam 1.26 kilometre uzunluğunda toplam 3 tünel yapacak. Konsorsiyum, otoyol inşaatına 1 Ekim 2006 tarihinde başlayacak ve inşaatı 3 yılda tamamlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!