Türk kadınının güzellik ikonu

Güncelleme Tarihi:

Türk kadınının güzellik ikonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 09:41

Türk kadınları genç görünmek için kırmızı rengi tercih ediyor, pek çoğu da Jennifer Lopez'i güzel bulup ona benzemek istiyor.

Haberin Devamı

JENNİFER LOPEZ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Araştırma Merkezi (TEKAM) Müdürü Prof. Dr. Muamer Kaya, internet ortamında yapılan bir araştırmada, Türk kadınlarının güzel görünmek için en çok bacak, göğüs ve saç bakımına önem verdiklerinin belirlendiğini söyledi.
 
Kadınların doğal olarak, tarih boyunca güzel görünmek için çok çaba harcadıklarını kaydeden Prof. Dr. Muammer Kaya, yapılan araştırmayla  ilgili şunları söyledi: “Kadınların güzel görünmek amacıyla en çok nelere dikkat ettikleri internet ortamında, kadın-moda sitesinde webometrik olarak ölçüldü. Buna göre, kadınlar en çok manken gibi bir vücuda sahip olmak istiyor,  epilasyon ve vücut bakımı konularına ilgi duyuyor. En fazla bacak, göğüs ve saç bakımına özen gösteriyorlar. Sırasıyla, dudak, kalça, yüz, kaş, göz, ayak bakımı ve cilt sorunlarına önem veren kadınların en büyük korkusu ise kırışıklık, tüyler ve selülit.”

Haberin Devamı

KUSURSUZ BACAK İLK SIRADA

Araştırmayı, ilgili web sitelerine giren 13 bin 526 kadın üzerinde gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Kaya, yüzde 21.4’ünün ‘kusursuz bacak’, yüzde 19.9’unun ‘göğüs bakımı’, yüzde 17.4’ünün ‘saç bakımı’, yüzde 14.2’ünün ‘selülit’, yüzde 8.4’ünün ‘dudak’, yüzde 5.5’inin ‘kalça’, sıkı  yüzde 3.8’inin ‘yüz ve kaşlar’, yüzde 2.5’inin ‘ayak bakımı’, yüzde 2.5’inin ise ‘cilt sorunları’ile ilgili konulara ilgi gösterdiklerini belirtti.

EN AZ SPORLA İLGİLENİYORLAR

Prof. Kaya, araştırma sonuçlarıyla ilgili şunları söyledi: “Kadınlar güzel olmak, güzel görünmek için genellikle ucuz yollar arıyor. Genç ve güzel görünmek için en çok tercih edilen renk kırmızı. Türk kadınlarının çoğu güzellik açısından Jennifer Lopez’e benzemek istiyor. Kadınların, bugün 72 yaşında olan bir zamanların en ünlü Fransız sarışın aktristi Brigitte Bardot'a benzemek isteme oranı ise Jennifer Lopez’e göre 7 kat daha az. Kadınlar daha çok kendi dönemlerinde yaşayan ünlü sanatçılara benzemek istiyor. 

Yaşlanmak, şişmanlamak, epilasyon ihtiyacı ve selülit oluşumu kadınların en önemli endişeleri. Güzel, ince ve iyi görünümlü olmak için her türlü doğal ve yapay çoğu zaman daha ucuz makyaj malzemesini yardımcı olarak kullanıyorlar. Estetik ameliyatlara önem veriyor ama botoxla fazla ilgilenmiyorlar. Makyajın giyimden daha önemli olduğunu düşünüyorlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!