Türk kadını general olabilir

Güncelleme Tarihi:

Türk kadını general olabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Türk kadınının ‘general’ olmasının önünde hiçbir engel bulunmadığını söyledi.

Çakmakoğlu, Türk kadınının Kurtuluş Savaşı sırasında erkeklerle birlikte omuz omuza savaştığını anımsatarak, kadın subayların Türk Ordusu'nda başarıyla görev yaptıklarını belirtti.

‘Generallik’ rütbesine ulaşmış kadın bulunmadığını, bugüne kadar ‘Albay’ rütbesine kadar yükselebildiklerini anlatan Çakmakoğlu, ‘‘Ancak, yasalar ‘kadınlar general olamaz' demiyor. Pekala gneral olabilirler’’ dedi. Çakmakoğlu, ‘‘Kadın Genelkurmay Başkanı da olabilir mi’’ sorusunu ise ‘‘Mevcut yasalara göre olamaz. Genelkurmay Başkanı'nın karacı olması lazım’’ karşığını verdi.

Çakmakoğlu, Protokol Müdürü’nün havacı üsteğmen olduğunu ve bu görevini başarıyla yaptığını belirterek, ‘‘Üsteğmen Engin Gürsular'dan çok memnunum. Gayet ciddi, gelen-gidende saygı uyandırıyor. Erkeklerden eksikliği yok, fazlalığı var’’ övgülerinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde geçen yıl 1150 olan kadın subay sayısının, bu yıl 1300'e ulaştığını anlatan Çakmakoğlu, ‘‘Kıta'yı bilmiyorum. Büroda ve karargahta çalışmalarında bayan subayların eksiklikleri yok, hatta fazlalıkları var’’ dedi.

Ordudaki kadın subay sayısının 1300'e ulaştığını bildiren Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu, ‘‘Türk kadını isterse general olabilir. Engel yok’’ dedi. Çakmakoğlu, kadın genelkurmay başkanının ise olamayacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!