Türk-Ä°ÅŸ'ten 'erken emeklilik' zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Türk-İşten erken emeklilik zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 10:08

Türk-İş Başkanlar Kurulu, olağanüstü toplanarak, 50 yaş üzerindeki kamu çalışanlarının emekliliğe sevk edilmesine yönelik genelgenin iptali için eylem planını karara bağladı.

Haberin Devamı

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Başbakan Ecevit tarafından yayınlanan tasarruf genelgesini değerlendirmek üzere, konfederasyon genel merkezinde toplandı. Türk-İş Başkanlar Kurulu`nun yaklaşık 3.5 saat süren toplantısında alınan kararlar, bir bildiriyle açıklandı.

Bildiride, ``Hükümetin, IMF ve Dünyası Bankası`nın talepleri doğrultusunda uyguladığı politikaların ulusal bağımsızlık, egemenlik ve demokrasi ile temelden çeliştiği`` belirtildi.

Hükümetin Türk-İş`in temel konulardaki taleplerini dikkate almadığı ifade edilen bildiride, şu görüşlere yer verildi:

``Hükümet, 3 Aralık 2001 tarihli genelgesi ile 22 Mayıs 2001 tarihinde Türk-İş ile imzaladığı protokolü çiğneyerek istek dışı emekliliği gündeme getirmekte, ikramiyeleri erteleyerek ve çeşitli ödemelerde kesinti öngörerek yasaları ve bağıtlanmış toplu iş sözleşmelerini ihlal etmeyi amaçlamaktadır. Bu tutumu, hukuk devleti anlayışına temelden karşıdır. Tüm işyerlerinde haklarımızı ortadan kaldırmaya yönelik yeni girişimler gündemdedir.

Haberin Devamı

3 Aralık Genelgesi geri çekilmeli, başta iş güvencesi olmak üzere taleplerimiz yerine getirilmelidir. Başkanlar Kurulu, çeşitli bölgeleri dolaşarak toplantılar yapacak,ülkemizin ve halkımızın sorunlarını dile getirecek, taleplerimizi tüm yurtta tekrar duyuracaktır.

Türk-İş bölge toplantılarının ardından Ankara Kızılay meydanında diğer tüm çalışanlar, emekliler, işsizler, esnaf ve çiftçinin davet edildiği büyük bir miting düzenleyecektir.``
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!