Türk işadamından Dortmund'a bira fabrikası

Güncelleme Tarihi:

Türk işadamından Dortmunda bira fabrikası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 15:37

Almanya'nın Lünen kentindeki Maksem AG adlı şirketin sahibi Bünyamin Türksoy, Dortmund kentinde, ağırlıklı olarak Türklere yönelik üretim yapacak bira fabrikası açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Türksoy, bira fabrikası kompleksi kurmayı planladığını, bu komplekse gelenlere, camların ardından bira üretimini seyrettireceğini ve müşterilerinin kendilerini bir alış veriş merkezine girmiş gibi hissedeceklerini söyledi.

Projenin maliyetinin yaklaşık 15 milyon avro olacağını belirten Türksoy, 2011 yılına kadar tamamlanması öngörülen fabrikanın 150 bin hektolitre bira üretebilecek kapasiteye sahip olacağını ifade etti.

Hedef kitlesinin Kuzey Ren Vestfalya eyaleti olduğunu ve amacının halka birayı bire bir benimsetmek olduğunu kaydeden Türksoy, 1 yıldan bu yana fason olarak piyasaya sürdüğü “Bey” adlı bira markasını gelecekte kendi fabrikasında üreteceğini söyledi.

Fabrikayı Dortmund'un merkezinde kuracağını, bu kentin lojistik açıdan iyi bir yerde bulunduğunu belirten Türksoy, söz konusu fabrikanın yanına bir bar, restoran ve eğlence yeri de açacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!