Türk-İş kutlama için ikiye bölündü

Güncelleme Tarihi:

Türk-İş kutlama için ikiye bölündü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 00:26

Sosyal Güvenlik Yasası’na karşı eylemden vazgeçtiği için üye bazı sendikalarca ağır şekilde eleştirilen Türk-İş yönetimini, bu kez de 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması programı böldü.

Başlangıçta diğer sendikacılarla birlikte, hükümetle pazarlık yapan Türk-İş yönetimi, Başbakan Erdoğan ve diğer hükümet yetkililerinin "Taksim olmaz" diretmesi üzerine tavır değiştirdi.

Başkan Mustafa Kumlu sadece yönetim kurulu üyeleri ile bağlı sendika yöneticilerinin verilen sınırlar içinde çelenk koyup saygı duruşunda bulunacaklarını açıkladı. Kumlu Türk-İş topluluğunu 1 Mayıs’ta Taksim’e davet etmeyi, temsil ettiği kitlenin güvenliği ve sendikal özerklik açısından gerekli görmediklerini" ifade etti. Aynı saatlerde, İstanbul’da olan Türk-İş Genel Sekreteri Mustala Türkel, diğer sendikacılar ve meslek-sivil toplum örgütleriyle birlikte bugün Taksim’de öngörülen kitlesel kutlama için DİSK’teki toplantıya katıldı. Türkel ve başında bulunduğu Tek Gıda-İş’in yanı sıra Hava-İş, TÜMTİS, Deri-İş, Petrol-İş gibi Türk-İş’e bağlı birçok sendika da Kumlu’nun açıklamasına rağmen 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamada kararlı olduklarını bildirdiler.

Türk-İş’teki, "Taksim çatlağı"nın, bir kırılma ile sonuçlanabileceği ve Genel Sekreter Türkel’in, istifa edebileceği belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!