Türk Hava Kurumu'ndan kurban derisi bağış çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Türk Hava Kurumundan kurban derisi bağış çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 16:46

Türk Hava Kurumu (THK), “hukukun üstünlüğüne inanan ve devletine saygı duyan tüm vatandaşların” kurban derilerini kendilerine bağışlamasını istedi.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, kurban derisi bağışları ve toplanmasıyla ilgili son günlerde bazı dernek ve vakıflar ile Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan'ın açıklamalarda bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ile Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik gereğince kurban derileri ve bağırsaklarının toplama yetkisinin THK'na verdiği belirtildi.
THK'nın bu yetkiyi Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile THK adına kullandığı vurgulanılan açıklamada, Yargıtay 7. Dairesinin 1994/8362 Esas, 1994/12869 sayılı kararı ve Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 2005/4-392 Esas, 2005/435 sayılı kararı gereğince hiçbir özel ve tüzel kişilerin kurban derisi toplayamayacağının hükme bağlandığı ifade edildi.

Bu kararlarla, kanunsuz deri toplayarak gelir elde etmeye çalışan kişi, dernek ve vakıflara yasak getirdiği vurgulanılan açıklamada şöyle denildi: “Bu nedenle devletin vermiş olduğu yasal yetkiyi 5 ayrı kurum adına kullanan Türk Hava Kurumuna, halkımızın bayram öncesinde bu tür açıklama yaparak halkı şaşkınlık içine çeken çevrelere inanmamalarını, hukukun üstünlüğüne ve devletine saygı duyan tüm vatandaşların kurban derilerini Türk Hava Kurumuna bağışlamalarını diliyoruz.

Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını ve yeni yılını kutlar esenlikler dileriz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!