Türk hastaya askeri helikopter tahsisi

Güncelleme Tarihi:

Türk hastaya askeri helikopter tahsisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 10:24

İşadamı Şahin Yardım, Mikonos Adası’nda kalp krizi geçirdi. Yunanlılar, Yardım’ı askeri helikopterle Atina’ya götürüp tedavi etti. Gemi turuyla tatile çıkan Şahin Yardım, Mikonos Adası’nda kalp krizi geçirdi. Yunan yetkililer ve doktorlar, Türk hastayı tedavi edebilmek için zamana karşı büyük bir yarış başlattılar ve kazandılar.

Başından geçenleri Uğur Dündar’a anlatan Şahin Yardım, ‘Hayal edemeyeceğim ölçüde insanlık ve konukseverlikle karşılaştım. Herkese çok müteşekkirim’ diye konuştu.

İstanbul’da mali müşavirlik yapan Şahin Yardım, geçen ağustos ayında gemiyle çıktığı tur sırasında uğradığı Mikonos Adası’nda kalp krizi geçirdi. Turist gemisinin doktoru durumun ciddi olduğunu görünce, Yardım’ı hemen Mikonos Adası’ndaki hastaneye kaldırdı. Ada hastanesinin doktorları, kritik durumdaki Türk hastanın acilen tam teşekküllü bir hastaneye kaldırılmasına karar verdi.

Ama doktorlar, hastanın yolcu gemisindeki helikopterle nakledilmesinin riskli olacağı görüşündeydi. Bu amaçla Yunan Ordusu’ndan ambulans helikopter istendi. Harekete geçen askeri yetkililer, Yardım’ı helikopterle Mikonos’tan alıp Atina’ya getirdi.

ZAMANA KARŞI YARIŞ

Askeri havaalanında bekletilen ambulans, hastayı önce Atina’daki Triasion Hastanesi’ne götürdü. Buradaki ilk müdahalenin ardından, Onasio Kardiyoloji Merkezi’ne nakledildi. Yapılan tetkikler ve konsültasyon sonucunda, hastaya daha önce Türkiye’de takılan kalp kapakçığının düzenli çalışmadığı belirlendi. Böylece Türk hasta, 8 saat süren zorlu bir ameliyata alındı. Gönlünce bir tatil yapmayı düşlerken ölüm kalım savaşı vermek zorunda kalan Şahin Yardım, ameliyat sonunda hayata yeniden ‘merhaba’ dedi.

HERKES SEFERBER OLDU

Türkiye’nin en çok izlenen haber aktüalite programı ‘Arena’nın ofisinde yaşadıklarını Uğur Dündar’a anlatan Şahin Yardım, şunları söyledi: ‘Hastabakıcısından tutun odacısına kadar herkes Türk olduğumu öğrenince yardımcı olmak için seferber oldu. Böyle bir ilgi beklemiyordum. İşte bu beni çok şaşırttı. Benim için tam teşekküllü bir askeri helikopter adaya gönderildi. Ameliyat sonrasında 7 gün hastanede, 3 gün de otelde ağırlandım.’

DOKTORUM ŞAŞIRTTI

Yaklaşık 5 yıl önce İstanbul’daki ünlü bir özel hastanede kalp kapakçığı ameliyatı olduğunu söyleyen Yardım, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Atina’da ameliyatımı yapan doktorlar, bana takılan mekanik kalp kapakçığını görünce gözlerine inanamadılar. Bu tür kapakçıkların, artık sadece geri kalmış ülkelerde kullanıldığını söylediler. Bana verdikleri raporda da geçirdiğim kalp krizinin kapakçıktaki mekanik bozukluktan kaynaklandığını belirttiler’ dedi. Bu durumu İstanbul’da ameliyatımı yapan doktoruma anlattığımda beni şoke eden bir cevapla karşılaştım: Ne olmuş yani?.. Volvo bile bazen hatalı araba yapabiliyor!’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!