Türk hackerlar harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Türk hackerlar harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 17:25

Hollanda'da, 2012 Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde Hollandalı aşırı sağcı politikacı Geert Wilders’in liderliğini yaptığı PVV'nin (Özgürlük Partisi) milletvekillerinden Raymond de Roon'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret dolu sözler sarf etmesine Türkiyeli hackerlardan yanıt geldi.

Haberin Devamı

Wilders’ın websitesini hackleyen ve kendisini “Türk Müslüman hacker” olarak tanıtan Septemb0x müstear isimli hacker, sitenin açılış sayfasına Erdoğan’ın resmini ve Kur’an-ı Kerim’den bazı sureler yerleştirdi.

 

Wilders sitesinin hacklendiğini kendisi açıkladı ancak bu konudaherhangi bir girişimde bulunup bulunmadığını belirtmedi.

 

Roon’un hakareti önceki gün Hollanda Meclisi’ni karıştırmıştı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte mecliste söz alarak, "Bizim için dost bir ülke olan Türkiye'nin Başbakanı için bu sözleri söyleyemezsin"dedi ve Wilders'ten özür dilemesini istemişti.  

 

Haberin Devamı

Wilders ise, "O sözleri partimden Raymond de Roon söylemiştir. Ama ben onun sözünü de destekliyorum ve de özür dilemiyorum" demişti. Hollanda Parlamentosu’nun Türk kökenli milletvekillerinden de Wilders ve partisine tepki gelmişti.

 

AYYILDIZ TİM HAREKETE GEÇTİ

Türkiye'deki resmi internet sitelerine yönelik saldırı kararı alan Anonymous grubuna karşı açtıkları siber savaşla adlarını duyuran ve tamamı yurtdışında yaşayan Türk hackerlardan oluşan Ayyıldız Tim ise İsrail ve Kıbrıs Rum yönetimine karşı siber savaş başlattığını duyurdu.

 

Doğan Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Balıkesir'in Akçay beldesinde bir toplantı düzenleyen, dünyanın ilk siber ordusu kabul edilen Ayyıldız Tim'in kurucuları Cedkan, Rüzgar, Barbaros ve KeremŞah Noyan takma adlı hackerlar saldırı kararı aldı.

 

Ayyıldız Tim'in üst düzey yetkilileri, Avrupa Birliği ülkeleri, İsrail ve Kıbrıs Rum kesimine yönelik geniş kapsamlı siber saldırı kararı aldıklarını açıkladı. Yapılacak siber saldırıların geçici hasar verme amaçlı yapılmayacağını, serverları çökertme konseptinde gelişeceğini belirten Türk hackerlar, özellikle askeri serverleri hedef alacaklarını belirtti.

 

Haberin Devamı

Ayyıldız Tim yetkilileri Akdeniz'e çıkan Türk gemilerine yapılacak herhangi bir müdahalede, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimine ait interaktif bankacılık sistemlerini ele geçireceklerini ve bankacılık sistemini çökerteceklerini belirtti.

 

Bankacılık sistemlerinde ileri derecede güvenlik açıkları tespit ettiklerini belirten Türk hackerlar, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin bankacılık sistemlerini çökertebilecek bilgi ve donanıma sahip olduklarını vurguladı. Ayyıldız Tim yetkilileri, bugüne kadar Mossad, Pentagon olmak üzere yüz binlerce siteyi hackleyerek terörü lanetleyen mesajlar verdiklerini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!