Türk gibi ABD'li

Güncelleme Tarihi:

Türk gibi ABDli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

1882'den beri önce dedesi, sonra da babası yıllarca Gaziantep Amerikan Hastanesi'nde çalışan ABD'li doktor Barclay Shepard, kendisi de geleneği bozmadı.

Türkler'i çok sevdiğini söyleyen Dr. Shepard, ‘‘Dedem Fred Shepard ve babam Lorrian Shepard Gaziantep'te yıllarca çalıştılar. Hatta dedem bir Türk hastayı tedavi ederken mikrop kaparak burada öldü'' dedi ve şöyle konuştu:

Bir Türk gibiyim

‘‘Dedemin mezarı da çalıştığım Amerikan Hastanesi'nin bahçesinde. Ben de en az dedem ve babam kadar Türkiye'yi ve Türkler'i seviyorum. Elimden geldiğince hizmet vermeye çalışıyorum. Amerikalı olmama rağmen kendimi bir Türk gibi hissediyorum.''

Beni buraya gömün

Amerikan Hastanesi'nin müdürlüğünü de yapan 71 yaşındaki Dr. Shepard, ‘‘Dedemle babamın hizmetlerini bıraktığı yerden alıp devam ettirmek benim için büyük bir onur. Öldükten sonra Gaziantep Amerikan Hastanesi bahçesinde dedemin yanına gömülmeyi vasiyet ettim'' diye ekledi.

115 yıllık geçmiş

Dr. Shepard'ın dedesi Fred Shephard, 1882'de eşiyle Gaziantep'e geldi ve 1915'e kadar bu hastanede çalıştı. 1915'te öldü ve buraya gömüldü. Babası Lorrian Shephard ise 1890'da Gaziantep'te doğdu. ABD'de doktor oldu, 1919-1925 yıllarında Gaziantep'te, 1957'ye kadar da İstanbul Amerikan Hastanesi'nde çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!