Türk gençler Hollywood yolunda

Güncelleme Tarihi:

Türk gençler Hollywood yolunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 10:40

Amerika'da sinema eğitimi gören Türk gençler New York'ta bir araya geldi.

Haberin Devamı

Haziran ayında New York'ta sahnelenecek Keşanlı Ali Destanı'nda görev alacak New York'taki genç oyuncuların ağırlıkta olduğu panelde, katılımcılar Hollywood, Broadway gibi dünya sinema ve tiyatrosunun kalbine adım atabilmenin yollarını Briskin ve Atasoy'a yönelttikleri sorularla öğrenmeye çalıştı.

William Morris Ajansı casting yönetmeni Briskin, sektörde kalıcı olabilmek ve yükselebilmek için gereken şartları sıralarken en önemli özellik olarak “her zaman hazır olmak” gerekliliğinin altını çizdi.

Briskin, Amerikan vatandaşı olmayanlar için her meslekte olduğu gibi oyunculuk mesleğinde de bu ülkede zorluklar olduğunu kaydederek, “Öncelikle çalışma vizesi sahibi olunması gerekiyor. Çalışma vizesi dışında yabancılar için en önemli noktalardan birisi de iyi bir İngilizce aksana sahip olmak. Sosyalleşme de en önemli etkenlerden birisi. Ne kadar çok iletişime geçebileceğiniz kişi olursa, sektörde iş bulabilme ve para kazanabilme şansınız o kadar yüksek oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

New York'taki sinema ve televizyon sektörünün belli bir büyüklükte olduğunu ve hepsinin bir ağ gibi birbirine bağlı olduğunu ifade eden Amerikalı casting yönetmeni, oyuncuların bir kez bu sistemin içine girmeyi başardıkları takdirde şanslarının yükseleceğini vurguladı.

Televizyon sektörünün de en az sinema kadar önemli olduğunu söyleyen Briskin, “Menajerlik en önemli noktalardan birisi. Herkesin bir temsilcisi var ve bu menajerler sayesinde oyuncular iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar” dedi.

Birshkin, Türk sinemasının son yıllarda dünya festivallerinde aldığı ödüllerin Amerikalı endüstri çalışanları için son derece ilgi uyandırıcı olduğunu sözlerine ekledi.

KEŞANLI ALİ DESTANI İNGİLİZCE ALT YAZIYLA SAHNELENECEK

New York Türk Amerikan Sanat Topluluğu'nun Sanat Yönetmeni olan Altın Portakal ödüllü oyuncu Fadik Sevin Atasoy ise buradaki Türk oyuncuları daha yakından tanımak istediğini, Türk oyuncularla Amerikan sinema ve televizyon sektörünü buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

New York'ta önümüzdeki ay sahnelenecek “Keşanlı Ali Destanı” oyununda sanatçı Yavuz Bingöl ile başrolü paylaşan Atasoy, New York ve ABD'nin başka şehirlerinde de benzeri paneller düzenlemeyi arzuladıklarını ve Amerika'daki genç Türk yeteneklerin önünü açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Turkish American Art Society of New York'un Halkla İlişkiler ve Pazarlama Bölümü yöneticisi Mutlu Öztürk de Türk oyuncuların sektöre adım atmaları için gerekli olan temel prensipleri gençlere kazandırmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Öztürk, Haziran ayında sahnelenecek Keşanlı Ali Destanı'nın hazırlıklarının da son hızla devam ettiğini, bu oyunda New York'ta bir ilki yaparak ilk kez İngilizce alt yazıyla Türk oyununu seyircilerle paylaşacaklarını vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!