Türk F-16'ları Lockheed Martin üretecek

Güncelleme Tarihi:

Türk F-16ları Lockheed Martin üretecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 11:45

ABD Hükümeti, 1,1 milyar dolarlık anlaşma kapsamında, Türkiye için üretilecek 30 yeni gelişmiş Block 50 tipi F-16'ya yönelik 187 milyon dolarlık ilk yetkiyi Lockheed Martin şirketine verdi.

Haberin Devamı

Lockheed Martin  F-16 programlarından sorumlu Başkan Yardımcısı John Larson, bugün gelinen noktanın kendileri için büyük önem taşıdığını ve Türk Hükümetine olan inançlarının gerçek bir kanıtı olduğunu belirtti.

“Teknolojik açıdan günümüzdeki en gelişmiş, çok fonksiyonlu taarruz  uçağını sağlamaya devam ediyoruz” ifadesini kullanan Larson, bu alımın tekrar eden 14 müşteri siparişine ilişkin 52 F-16 satın alım sürecini  kapsadığını söyledi. Larson, Türkiye'ye teslim edecekleri uçakların 24 ülkeyi temsil eden  4300'ün üzerinde F-16'dan oluşan filoya katılacağını kaydetti.

Yeni F-16'ların, Türk Hava Kuvvetleri'nin mevcut F-16 filosunu  güçlendirerek, modernizasyon sürecine katkıda bulunacağı belirtildi. Ayrıca yeni uçakların, mevcut F-16'lara yüklenmekte olan gelişmiş sistemleri de içerdiği ve son F-16'nın 2012 yılında teslim edileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Türk ve Amerikan Hükümetleri, 30 adet Block 50 tipi F-16'nın alımına ilişkin kabul mektubunu bu yıl içerisinde imzalamıştı. Anlaşma çerçevesinde, TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) Lockheed Martin ile uzun süreli işbirliği kapsamında uçakların nihai montajı ve  teslimini gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!