Türk erkekleri çekingen

Güncelleme Tarihi:

Türk erkekleri çekingen
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Albüm tanıtımı için Türkiye'ye gelen Ishtar'dan Hürriyet'e özel

Geçtiğimiz Pazartesi gecesi son albümleri ‘‘Sahara’’yı tanıtmak üzere Türkiye'ye gelen ve tek gecelik bir konser veren ‘‘Alabina’’'nın solisti Ishtar, Türk erkekleri çekingen bulduğunu söyledi.

DAHA önce dünyada fırtınalar estiren ‘‘Lambada’’ adlı parçayla ünlenen ‘‘Kaoma’’ grubundan tanıdığımız ve şimdilerde kendisine eşlik eden dört çingeneyle birlikte ‘‘Alabina’’ adlı grupta solistlik yapan Ishtar, Faslı bir baba ve Mısırlı bir annenin çocuğu. Müzikte evrensel bir dil olduğunu söyleyen güzel şarkıcı, ‘‘Biz o dille her topluma ve dünyanın her ülkesine ulaştık. Müzikte kendimi buluyorum. Müzikte her duyguyu yaşadığım gibi, her türlü düşüncemi aşkımı, kavgamı, sevgimi duygularımı aktarıyorum. İnsanlarla bu şekilde iletişim kurabiliyorum’’ dedi.

TÜRKLERİ SEVİYORUM

Türkiye'ye gelmemesi konusunda uyarıldığını söyleyen Ishtar, ‘‘Zamanında İsrail içinde bir çok şey söylendi, yazıldı. Yabancı basın İsrail'e gidilmemesi konusunda elinden ne geldiyse söyledi, yazdı. Türkiye'ye gelmek konusunda hiç kimseyi dinlemedim, şirketin yazışmalarından sonra beni kimse durduramadı. Yine geleceğim... Bu benim Türkiye'ye 5'inci gelişimdir, ilk defa konser verdim. Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyorum’’ dedi.

Ishtar, Fransa'da Mustafa Sandal ile aynı şirkette çalıştıklarını, Tarkan'la da zaman zaman görüştüklerini söyledi. Ishtar her iki şarkıcıyı da çok başarılı bulduğunu belirtti. Bu arada ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un kendi şarkısı ‘‘Mazallah’’ı çok güzel okuduğunu belirtti.

Saç renginin dışında hiç bir estetik yaptırmadığını söyleyen ünlü şarkıcı, sahnede yaptığı dansları dünyada çok az sayıda insanın yaptığını, anne ve babasının ayrı kültürleri nedeni ile bu dansları öğrendiğini söyledi. Ishtar, ‘‘Zaman, zaman kendimle yarış yapıyorum. Şarkı söylemeyi çok seviyorum, büyükannem şarkıcı olduğu için özellikle onun söylediği 30-40 yıllık şarkıları seslendirip müzikte evrensellik oluşturup her topluma hitap ediyoruz. Özellikle şarkılarımda Mısır kültürü, Fas, İsrail ve Batı kültürü ile perçinleştiriyorum. Yeni yorumlar ile motive edip müzik dünyasına sunuyoruz. İnsanlar beğiniyor, biz mutlu oluyoruz’’ dedi.

İsrail'li sanatçı ülkesinde askerlik görevi yaptığını, dünyada ilk kez savaş uçakları teknisyeni olarak görev yapan kişilerden olduğunu da sözlerine ekledi. Bekar olan Ishtar, kendi gurubunda olan Fransız müzisyen Mişel ile 6 yıldır birlikte olduğunu gizlemedi...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!