Türk erkeğinin spermi azalıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk erkeğinin spermi azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

Erzurum’da düzenlenen dördüncü Organik Tarım Sempozyumuna katılan Dr. Ender Saraç, son yıllarda kötü beslenme sonucu Türk erkeğinin sperm sayısında azalma görüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yönettiği açılış oturumunda konuşan Saraç, bunun nedenlerini şöyle açıkladı:

Nedenler arasında stres, hatalı beslenme, ekolojik kirlilik, hava kirliliği, fazla kilo, egzersiz yapmama gibi etkenler var. Bunlar arasındaki en önemli faktörlerden biri kötü beslenmedir. Özellikle kimyasal katkılı veya birtakım mahsurlu değişimlere uğramış gıdalar konusunda yoğun görüş birliği var.

Bir erkeğin sperm sayısının kaliteli ve daha fazla olması için özellikle E vitamini, çinko, bazı doğal vitaminleri bol miktarda almak gerekiyor. Eğer bir erkek doğal olmayan yolla beslenirse o zaman vitamin ve o elementleri daha az almış olur. O zaman da sperm sayısı düşer.

Omega 3’ü bolca içeren ceviz, semiz otu ve yağlı balıkları ağırlıklı yiyen; ekolojik beslenmiş hayvanların kırmızı etini, kabuklu deniz ürünlerini ağır metallere bulaşmamış olarak yiyen; sigara içmeyen; egzersiz yapan ve E vitaminini bolca içeren zeytinyağı, antep fıstığı ve bademi yeterince tüketen erkeklerde tedirgin olacak bir durum yok.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!